Moeten wij weer niet terug naar kwalificatiewedstrijden?

Moeten wij weer niet terug naar kwalificatiewedstrijden?

Het Europees kampioenschap voor vrouwen- en mannenteams is net achter de rug en Badminton Nederland heeft er weer een aantal 'Internationals' bij.

SportSport

Ken je BC Upsilon al?

Voor degenen die door de bondscoach zijn uitverkoren, is het spelen voor het Nederlands team een beetje het hoogst haalbare wat Badminton Nederland hen te bieden heeft en natuurlijk zijn de genomineerde spelers trots dat ze voor hun vaderland hebben mogen uitkomen, maar hoe gaat zo'n selectieprocedure bij BNL eigenlijk in zijn werk?

In de wandelgangen neemt het rumoer onder de 'beste stuurlui aan de wal' toe en wordt door hen soms de schijn gewekt dat er binnen Badminton Nederland met een te hoog 'gun' gehalte gewerkt wordt, waardoor een aantal andere sterke spelers teleurgesteld moeten aanzien dat zij weer niet voor hun land mogen uitkomen.

Ook bij de jeugd is het niet altijd even duidelijk op welk criteria bepaalde spelers wel of niet voor een EJK of een WJK worden uitgenodigd. Er vanuit gaande dat de bondscoach naar alle eer en geweten zijn werk doet, blijft het natuurlijk altijd een lastig meetmoment om te bepalen van wie nu de sterkste spelers van Nederland zijn. Om badmintonminnend Nederland nu het gevoel te geven dat BNL een rechtvaardig selectieprocedure hanteert, waarom grijpt de Bond niet terug naar selectie- / kwalificatiewedstrijden, waarbij de sterkste spelers zich in het Nederlands team kunnen spelen.

Zo worden teleurstellingen bij bijvoorbeeld een Dennis, Lisa, Wendy, Tamara en Renske voorkomen. De spelers hebben het dan in eigen hand om zich in een team te knokken. Het OKT bij het schaatsen is daar natuurlijk een uitstekend voorbeeld van. Het lijkt me in ieder geval het overdenken waard en voor BNL is het niet nieuw, want in het verleden werden de teams pas na selectiewedstrijden of na de Nationale Kampioenschappen bekend gemaakt.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!