Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Badminton Europe

Nederlandse vrouwen verliezen openingsduel op EK landenteams

© Badminton Europe+

Op het EK landenteams in Zwitserland hebben de Nederlandse vrouwen het openingsduel tegen Frankrijk verloren. De jonge Nederlandse equipe moest zich met 1-4 gewonnen geven.

De beoogde kopvrouw Soraya de Visch Eijbergen heeft nog last van een liesblessure en kan helaas niet deelnemen aan het EK. Nationaal kampioene Gayle Mahulette is daardoor de kopvrouw. Ze verloor helaas de openingspartij tegen Sashina Vignes Waran. De Francaise was met 21-11 en 21-7 een maatje de groot voor de Nederlandse. Debutante Alida Chen kon daarna niet voorkomen dat Frankrijk op een 2-0 voorsprong kwam. Perrine Le Buhanic was met 21-14 en 21-15 de betere.

Dorien Lups speelde een sterke partij tegen Delphine Lansac maar kon niet voorkomen dat de Franse ploeg met de winst aan de haal ging. Lups verloor met tweemaal 21-19 van Lansac, waardoor het 0-3 stond. Nederlands beste vrouwendubbel, Eefje Muskens/Selena Piek, redde vervolgens de eer tegen Audrey Fontaine/Perrine Le Buhanic. Na een simpele eerste game (21-11), wonnen de Oranje-vrouwen met wat meer moeite de tweede game: 22-20. In de laatste partij tegen Frankrijk verloren Samantha Barning en Iris Tabeling met 21-15 en 21-17 van het koppel Delphine Lansac/Emilie Lefel. Eindstand: 1-4.

Woensdag speelt Oranje op het EK tegen het als derde geplaatste Bulgarije.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws