Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Carlton

Oranje-mannen openen EK landenteams met zege

© Carlton+

De Nederlandse mannenploeg heeft de eerste wedstrijd op het EK landenteams in het Zwitserse Basel met 5-0 gewonnen van Oostenrijk.

Kopman Eric Pang klopte in de eerste wedstrijd Michael Lahnsteiner in drie games met 21-10, 15-21 en 21-12. Vervolgens verdubbelden Jacco Arends en Jelle Maas de marge door met 21-10 en 21-12 te winnen van David Obernosterer/Roman Zirnwald.

Erik Meijs sloeg daarna het winnende punt binnen tegen de Oostenrijkers door Luka Wraber met 21-19, 15-21 en 21-15 te verslaan. Het duo Ruud Bosch/Koen Ridder versloeg Matthias Almer/Michael Lahnsteiner met 21-7 en 21-18, waarmee de 4-0 op de borden kwam. Nick Fransman sloot de ontmoeting met het Alpenland in stijl af door met 21-15 en 21-19 te winnen van Daniel Grassmueck 21-15.

Om 18.00 uur nemen de Oranje-mannen het op tegen Zweden, dat de eerste wedstrijd met 5-0 won van Estland. Vanmiddag om 14.00 uur komen de Nederlandse vrouwen voor het eerst in actie op het EK tegen Frankrijk.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

'Bom' onder bouw van Duinwijckhal

4 jaar geleden

volgend artikel

Nederlandse vrouwen verliezen openingsduel op EK landenteams

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws