Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Badminton Europe

Oranje-vrouwen verliezen van Bulgarije op EK

© Badminton Europe+

De Nederlandse badmintonsters hebben woensdagavond op het EK voor landenteams met 4-1 verloren van het als derde geplaatste Bulgarije. Het was de tweede nederlaag voor de Oranje-vrouwen op het toernooi en zijn daarmee uitgeschakeld voor een plek in de kwartfinale.

Kopvrouw Gayle Mahulette had weinig kans tegen Petya Nedelcheva, de nummer 35 van de wereld. De Nederlandse verloor met 21-8 en 21-4. Alida Chen speelde een puike partij tegen de Bulgaarse Linda Zetchiri, maar moest met 21-14 en 21-18 haar meerdere erkennen in Zetchiri.

Met een 2-0 achterstand moest de derde wedstrijd gewonnen worden om de kwartfinaledroom levend te houden. Dorien Lups had zoals verwacht echter weinig kans tegen Stefani Stoeva. De Bulgaarse won met 21-5 en 21-15 van Lups. Helaas ging ook de vierde wedstrijd van de Oranje-vrouwen verloren. Het duo Samantha Barning/Iris Tabeling won nog de eerste game van Nedelcheva/Popstoikova met 21-18, maar daarna werd er met tweemaal 21-10 verloren.

In de laatste partij won het koppel Eefje Muskens/Selena Piek in een boeiende strijd nipt met 22-20 en 21-19 van de zusjes Stefani en Gabriela Stoeva. Eindstand: 1-4.

Donderdag speelt Nederland de laatste groepswedstrijd tegen Ierland.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws