badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Piek scoort 100% op het Carlton NK

Na vijf toernooizeges op rij op de Bitburger Open Grand Prix, Scottish Open Grand Prix, Irish Open, Italian Open en de de Caperio Sweden Masters heeft de als 1e geplaatste Selena Piek tijdens de Carlton Nederlandse Kampioenschappen Badminton in Almere samen met haar dubbelpartners Eefje Muskens (vrouwendubbel) en Jacco Arends (Mixdubbel) laten zien dé dubbelspecialiste van Nederland te zijn door maximaal te scoren.

Piek scoort 100% op het Carlton NK - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen
Piek scoort 100% op het Carlton NK - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen +

 

Na het behalen van de nationale titel zowel 2012 in de mix- als de vrouwendubbel en in 2013 in de vrouwendubbel wist de dubbelspecialiste van de Nederlandse kernploeg badminton Selena Piek, net als in 2012, twee nationale titels binnen te halen.

Voor een enthousiast publiek in Almere liet

Piek, samen met haar dubbelpartners Jacco Arends in de mixdubbel en Eefje Muskens in de damesdubbel, zien dat zij de dubbelspecialiste van dit moment is door met een 100% score het Carlton NK af te sluiten. Zonder veel moeite wist zij de weg te vinden tot de finale in zowel de mix- als de damesdubbel. In alle wedstrijden waren twee games voldoende voor de duo's Piek/Muskens en Piek/Arends om de titels naar zich toe te trekken.

De finale van de mixdubbel werd in de eerste game nog even spannend waarbij een goed spelende als 3e geplaatste Jelle Maas en Iris Tabeling weg leken te lopen bij Piek/Arends. Uiteindelijk was het duo Piek/Arends toch een maatje te groot en werd met 23-21 en 21-19 de titel binnen gehaald.

In het vrouwendubbelfinale hebben Selena Piek en Eefje Muskens, zoals verwacht, met overmacht de nationale titel veroverd. Het duo Myke Halkema/Gayle Mahulette werd eenvoudig in de finale met 21-13 en 21-13 verslagen waardoor ook deze titel mee naar huis werd genomen.

Selena: "Zo. dit is wat ik wilde. Maar goed, je moet het toch nog maar even doen he. Dat we de titel in het vrouwendubbel mee zouden nemen was te verwachten maar doordat de topvorm er niet helemaal was lag de druk op de mixdubbel. Het is gelukt en ik kan niet anders zeggen dat ik tevreden ben met het resultaat. Ik heb nu vijf nationale titels op mijn naam staan en dat voelt goed!", aldus Piek.

geplaatst door

verkregen via Selena Piek

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Ultieme derby strijd om finale landskampioenschap

5 jaar geleden

volgend artikel

NOS: 'Titel Pang en Mahulette'

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws