Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Alex van Zaanen

Rune Massing: 'Na EK Teams focus op individuele prestaties'

© Alex van Zaanen+

'Het EK in Basel voor de mannen - en vrouwenteams is geweest. Bij de vrouwen hebben we na het wegvallen van kopvrouw Soraya de Visch Eijbergen door een blessure de verwachtingen moeten bijstellen en lag niet kwalificeren voor de kwartfinales in de lijn der verwachting.

Desalniettemin was het verlies van alle wedstrijden in de poule teleurstellend.

Bij de mannen hebben we tot gisteravond laat de illusie gehad dat we ons wel voor de kwartfinale zouden plaatsen, maar helaas waren wij derde beste tweede en vielen wij net buiten de boot. Vooraf is door Badminton Europe aangegeven hoe de rangorde bij ongelijke poule-grootte wordt bepaald en dat viel nu niet goed uit voor ons. Na de 5-0 overwinning op Wales, keken wij met veel spanning naar wat onze naaste concurrenten, Frankrijk en Oekraïne tegen elkaar zouden doen. Helaas werd het met 3-2 voor Oekraïne een uitslag die onze uitschakeling betekende. Het verschil tussen doorgaan en eruit liggen was slechts twee sets met onze naaste concurrenten.

Doordat we in 2013 de selectie hebben verkleind, wisten we dat het moeilijk zou worden om de teamprestaties van voorgaande jaren te herhalen. Wij focussen ons nu op individuele prestaties. Wij zijn daarom benieuwd hoe onze spelers het de komende toernooiperiode (German Open, All England, Swiss Open en uiteindelijk het EK- individueel eind april) gaan doen.

Rune Massing
Bondscoach

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Nederlandse badmintonners lopen kwartfinale op EK net mis

4 jaar geleden

volgend artikel

Suijkerland verlaat vlaggenschip VELO

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws