Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Europe

Tweede zege op EK voor Nederlandse badmintonners

© Badminton Europe+

De Nederlandse mannen hebben woensdag hun tweede overwinning geboekt op het EK landenteams in het Zwitserse Basel. De formatie van bondscoach Rune Massing was met 5-0 te sterk voor Estland.

Eric Pang mocht net als gisteren de debatten openen voor Oranje. Hij won na een spannende wedstrijd met 21-16, 12-21 en 21-18 van Raul Must. De score werd verdubbeld door een simpele overwinning (21-10, 21-13) van het duo Ruud Bosch/Koen Ridder op Kristjan Kaljurand/Raul Kasner.

Nick Fransman sloeg in de derde partij het winnende punt voor de Nederlanders binnen. Hij won tegen Rainer Kaljumae met 21-12 en 21-9. Jacco Arends/Jelle Maas tilde de score naar 4-0 met een comfortabele 21-12, 21-7 zege op de Esten Karl Kivinurm en Vahur Lukin. Mark Caljouw zorgde uiteindelijk voor de 5-0 zege door met 21-15, 19-21 en 21-10 af te rekenen met Heiko Zoober.

Nederland, als vijfde geplaatst in Zwitserland, zag Zweden met 3-2 winnen van Wales waardoor het op een tweede plaats blijft. Donderdag speelt Oranje de laatste groepswedstrijd tegen Wales. Bij winst is Nederland zeker van een tweede plek en is er kans op een plaats in de kwartfinale.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Toekomstvisie en actielijnen Badminton Nederland

4 jaar geleden

volgend artikel

Oranje-vrouwen verliezen van Bulgarije op EK

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws