badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

VELO doet goede zaken in halve finale strijd

Donderdag 6 februari heeft VELO tijdens de eerste wedstrijd in de halve finales om het landskampioenschap goede zaken gedaan.

VELO doet goede zaken in halve finale strijd - VELO
© VELO
VELO doet goede zaken in halve finale strijd - VELO
© VELO +

 

In een sfeervolle ambiance werd in sporthal 't Zandje met 6-2 van DKC gewonnen. Een prima uitgangspositie voor het team van Ciraar Slaats voor de returnwedstrijd aanstaande zaterdag.

Het vrouwendubbel van NK finalist Myke Halkema / Wendy Slaats zorgde voor een 1-0 voorsprong voor het team uit het Westland door Ginny Severien / Eefje Besselink met 21-18 en 21-15 te verslaan. Jim Middelburg en Russell Muns verdubbelden de score en hielden hun 100%-score vast door in twee spannende games van Dennis van Daalen de Jel / Mark Caljouw te winnen.

Lisa Malaihollo bracht de tussenstand naar 3-0 voor VELO door met tweemaal 21-10 te winnen van Veerle Wijers. Rikkert Suijkerland verloor zijn singel in twee spannend sets met 24-22 en 21-19 van Michiel Kruijt waardoor DKC het eerste punt binnensleepte. Kopvrouw Ya-Lan Chang bracht de stand weer terug naar drie punten verschil in het voordeel van het team uit Wateringen door Eefje Besselink in twee games te kloppen.

Kopman Dicky Palyama speelde zijn mannenenkel tegen het grote talent Mark Caljouw. In een fantastische wedstrijd voor het publiek won Caljouw in drie sets van de negenvoudig Nederlands kampioen. Hierdoor bracht DKC de stand terug naar 2-4.

Jim Middelburg / Myke Halkema speelde hun gemengd dubbel tegen Kruijt / Severien. Met een 21-15 en 21-19 overwinning werd de zege veilig gesteld voor de Wateringers.

Gelegenheidskoppel Russell Muns en Ya-Lan Chang bracht de eindstand op 2-6 voor VELO. In 2 sets werd afgerekend met oud VELO-speler en NK finalist Dennis van Daalen de Jel en Veerle Wijers.

Aanstaande zaterdag 8 februari is de returnwedstrijd. In deze wedstrijd wordt bepaald wie de fel begeerde plek bemachtigt voor de finaleplek in Den Bosch 22 februari. De wedstrijd VELO - DKC wordt gespeeld in de VELO-hal, Noorweg 26, 2291 EE Wateringen. De wedstrijd start om 14:30.

geplaatst door

verkregen via VELO

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

VELO klopt DKC met ruime cijfers in play-offs Carlton Eredivisie

5 jaar geleden

volgend artikel

Almere thuis tegen Amersfoort

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws