Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Badminton Nederland

VELO en Almere naar Finale Play-Offs Carlton Eredivisie

© Badminton Nederland+

VELO en Almere staan op zaterdag 22 februari in de Maaspoort in Den Bosch tegenover elkaar in de Finale Play-Offs van de Carlton Eredivisie. VELO won thuis met 3-2 van DKC, terwijl Almere in de thuishaven Amersfoort met 4-3 versloeg.

VELO had de eerste wedstrijd tegen DKC met 6-2 gewonnen en wist dat drie punten voldoende waren voor een plek in de finale. Beide dubbelspelen werden eerlijk verdeeld (mannendubbel voor VELO, vrouwendubbel voor DKC), waarna Ginny Severien door winst op Ya Lan Chang de bezoekers nog op een 2-1 voorsprong wist te zetten.

VELO kopman Dicky Palyama nam echter revanche voor zijn verloren single eerder deze week tegen Mark Caljouw en bracht de stand op 2-2. Slaats sloeg VELO daarna naar de finale door in twee games te winnen van Eefje Besselink. De andere partijen werden niet meer gespeeld.

Almere had de eerste ontmoeting afgelopen woensdag in Amersfoort met 5-3 gewonnen. Vier punten volstonden voor een ticket voor de eindstrijd. Zowel het mannen- als vrouwendubbel werd een prooi voor Almere.

Met een 2-0 voorsprong leek er weinig aan de hand voor de Flevolanders, maar Amersfoort trok vervolgens drie singles naar zich toe. Edwin Ekiring, Gayle Mahulette en Vincent de Vries wisten hun partij winnend af te sluiten. De Almeerders herpakten zich echter met winst in het tweede vrouwenenkel en eerste mix, waarmee de finaleplaats een feit is. Het laatste gemengddubbel werd niet meer gespeeld.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

VELO naar de finale Carlton Eredivisie

4 jaar geleden

volgend artikel

Almere naar de finale

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws