badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Voor de eerste keer Nederlands Kampioen!

Vrijdag 31 januari begon het kwalificatietoernooi van de Nederlandse Kampioenschappen in het topsportcentrum van Almere. Als tweede geplaatste in de damessingle en derde geplaatste in de damesdubbel met Myke Halkema hoefde ik vrijdag geen kwalificatie te spelen.

Voor de eerste keer Nederlands Kampioen! - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Gayle Mahulette is een van de Carlton spelers.
Voor de eerste keer Nederlands Kampioen! - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Gayle Mahulette is een van de Carlton spelers.

 

Mijn loting was in beide onderdelen gunstig, in de dubbel stonden wij namelijk onder in het afvalschema bij de nummer 2 en niet bovenin bij de nummer 1. In de single had ik een goede kans op een finale plek, hier zou ik waarschijnlijk tegen de nummer 1 uitkomen.

Zaterdag om 12:15 uur begonnen Myke en ik aan onze eerste dubbel tegen Jessica Ottenhof en Gita Djajawasito. Hier konden we goed wennen aan de hal en de shuttles. De shuttles waren redelijk snel en je moest wennen aan de wind in de hal. Aan de ene kant van de baan had je wind mee en aan de andere kant wind tegen. Al snel waren we hier aan gewend en wonnen de wedstrijd met 21-14/21-18. De volgende wedstrijd moest ik in de eerste ronde tegen Dorien Lups singelen. De eerste set won ik redelijk makkelijk met 21-11. In de tweede set had ik wat meer moeite, maar kon ik de wedstrijd toch in twee sets afsluiten: 21-18.

In de tweede ronde moest ik tegen Mireille van Daal singelen, waar ik nog niet zo lang geleden tegen had gespeeld in de competitie. Aangezien ik al vaker tegenover haar heb gestaan in wedstrijden, wist ik hoe zij speelt en kon ik hier goed gebruik van maken. De wedstrijd had ik met 21-10/21-8 gewonnen. De damesdubbel die ik hierna moest spelen was tegen Meta Knuth en Jessie van Wijk. De eerste set ging ons gemakkelijk af met 21-7. Na 15 minuten werd de wedstrijd helaas gestopt door opgave, omdat Jessie ziek was. Ze wilde het toch proberen, maar het ging echt niet. Zo stroomden Myke en ik door naar de halve finale.

Lees de rest van dit artikel op de website van Gayle Mahulette.

geplaatst door

verkregen via Gayle Mahulette

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws