badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
Deze afbeelding hoort bij 'Wint Justin Teeuwen het AMOR-toernooi?' en is gemaakt door GSBC AMOR
© GSBC AMOR

Wint Justin Teeuwen het AMOR-toernooi?

Deze afbeelding hoort bij 'Wint Justin Teeuwen het AMOR-toernooi?' en is gemaakt door GSBC AMOR
© GSBC AMOR+

Op zaterdag 15 en zondag 16 februari organiseren de studenten van GSBC AMOR voor de 48e keer het jaarlijkse AMOR-toernooi. Dit jaar zullen er 206 badmintonners naar Groningen komen om in totaal 338 partijen te spelen.

Zoals altijd zijn er in categorie 1 de nodige toppers uit de Carlton Eredivisie aanwezig. Bij de mannen is het de vraag of de 18-jarige Justin Teeuwen zijn eerste plaatsing in de single waar kan maken. Teeuwen groeide op in Groningen, heeft nog een tijd bij AMOR getraind en komt inmiddels uit voor BV Almere. Om het toernooi te winnen zal hij spelers als Jerry Natenstedt (BC Duinwijck) en Jim Middelburg (VELO) van zich af moeten houden.

Bij de vrouwen is meervoudig Litouws kampioene Akvile Stapusaityte (BC Duinwijck) de favoriete. Haar voornaamste uitdager is Lisa Malaihollo (VELO), die in de afgelopen zes edities van het toernooi maar liefst vier keer zegevierde. Ook in de dubbels zijn Teeuwen en Stapusaityte als eerste geplaatst, met respectievelijk Robin Tabeling en Dorien Lups als partners. In totaal valt er in deze categorie een prijzenpot van ruim 2000 euro te verdelen.

In de categorieën 4, 6 en 8 belooft het eveneens spannend te worden, met traditioneel veel studenten en spelers uit de noordelijke provincies. Het toernooi zal zaterdag vanaf 9:00 uur van start gaan en om ongeveer zondag 17:00 zullen de laatste finales afgelopen zijn. Uiteraard zal het feest op de zaterdagavond niet ontbreken, met als olympisch thema het Holland AMOR House. De organisatie hoopt dat het toernooi net zo'n succes zal worden als de afgelopen jaren en nodigt iedereen uit om het topbadminton te aanschouwen in het universitaire sportcentrum (ACLO) te Groningen.

door

via GSBC AMOR

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Carlton GT1 Master toernooi Almere 2014

4 jaar geleden

volgend artikel

Lotte Jonathans voor clinic bij Alouette in Best

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws