Yonex Dutch Junior ontvangt 200 deelnemers uit 28 landen

Yonex Dutch Junior ontvangt 200 deelnemers uit 28 landen

Badminton Nederland organiseert in samenwerking met Duinwijck van woensdag 26 februari tot en met zondag 2 maart 2014 voor de 34e keer een internationale badminton jeugdtoernooi.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met ruim 200 deelnemers uit 28 landen ontvangt de Haarlemse badmintonvereniging de crème de la crème van het internationale topjeugdbadminton in de Duinwijckhal.

Het deelnemersveld strekt zich uit over de hele wereld; van Indonesië tot Zweden en van Brazilië tot Rusland. Ook de Nederlandse jeugdselectie is van de partij.

Grootste trekpleister is de Chinese selectie, bestaande uit 6 mannen en 6 vrouwen. De laatste keer dat China een afvaardiging stuurde naar de Yonex Dutch Junior was in 2002, toen Chen Jin het toernooi won. Het jaar ervoor won Lin Dan uit China het toernooi. Lin Dan heeft inmiddels met succes zijn Olympische titel in het enkelspel in 2012 met succes verdedigd. Wie weet zit er dus in deze nieuwe selectie uit China wel een toekomstige opvolger van hun legendarische landgenoot. Zhao Jun Peng (halve finalist op de laatste Wereld Jeugd Kampioenschappen) voert de lijst aan van de Chinese mannenselectie. Bij de vrouwen is Jin Jing Qin de sterkste op papier. Zij bereikte de halve finales van de Macau Grand Prix Gold, een top senioren toernooi.

Voor Nederland zal onder andere Mark Caljouw zijn opwachting maken. De zilveren medaille winnaar van de Europese Jeugd kampioenschappen staat als eerste geplaatst en wordt dan ook door Badminton Europe op basis van zijn ranglijst positie gezien als titelkandidaat nummer 1. Ruben Jille is samen met Alex Vlaar als tweede geplaatste in het mannendubbelspel en in de mixed dubbelspel is de uit Amersfoort afkomstige Jille samen met Alida Chen als eerste geplaatst.

Ook Duinwijck 1e teamspeler Steef van Wooning zal meedoen in het enkelspel. Duinwijckspeelster Dorien Lups is gekoppeld aan Cheryl Seinen (Almere). Zij zijn als tweede geplaatst in het vrouwendubbelspel. Imke van der Aar, geselecteerd voor de wereldjeugdkampioenschappen later dit jaar in Maleisië zal moeten hopen op een gunstige loting om een aantal ronden te kunnen overleven.

Gratis toegang

De vele interessante internationale ontmoetingen op de banen van de Duinwijckhal aan het Badmintonpad te Haarlem zijn alle dagen gratis bij te wonen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!