AMOR na gelijkspel nog steeds kansrijk voor eredivisie

 AMOR na gelijkspel nog steeds kansrijk voor eredivisie

Zondagmiddag speelde het eerste team van GSBC AMOR hun thuiswedstrijd tegen TFS Barendrecht om promotie naar de eredivisie. In Groningen speelden de studenten met 4-4 gelijk, waardoor de return in Barendrecht nog alle kanten op kan.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het was een sfeer die je zelden in het noordelijke badminton ziet. Met tribunes rondom de banen, een grote trom en veel lawaai van het aanwezige publiek werd AMOR naar een goed resultaat geholpen. Tegen de eredivisiespelers uit Barendrecht lieten de Groningers zich bovendien van hun beste kant zien. Het begon met de damesdubbel, die na een 30-29 in de eerste game een prooi bleek voor Esther Kuilman en Mandy Lenderink. Ondertussen ging de herendubbel, gespeeld door Rik Wilbers en Remko Bakker, in drie spannende games nipt verloren. Bakker speelde als vervanger van Brent Maarsingh, die nog steeds last ondervindt van een knieblessure.

Vervolgens was het de beurt voor de damessingles, die tegelijkertijd door Esther Kuilman en Marjolein Stam werden gespeeld. Waar Stam in twee games wist te winnen, had Kuilman het een stuk lastiger. De eerste set ging verloren en ook tot diep in de tweede game keek ze tegen een achterstand aan, maar uiteindelijk wist ook zij te zegevieren. Haar broer Remco Kuilman verloor vervolgens zijn single, terwijl ook Bakker na een gewonnen eerste game zijn enkelpartij niet winnend kon afsluiten.

Met de gemengddubbels te gaan stond het dus 3-3. Wilbers en Stam zorgden voor een relatief eenvoudige overwinning, waarna Kuilman en Lenderink de laatste partij van de dag speelden. Nadat de eerste game door TFS werd gewonnen leek er even hoop op een driesetter, maar een punt op de netrand maakte een einde aan de verlenging van tweede game. Zo eindigde het treffen in een 4-4 gelijkspel, een resultaat waar AMOR absoluut tevreden mee mag zijn.

Komende zondag zal de return in Barendrecht plaatsvinden. Mocht deze ontmoeting ook in een gelijkspel eindigen, zal een 'golden game' in het gemengddubbel de beslissing brengen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!