SportSport

Badmintonopleiding Dennis Lens grossiert in titels

Badmintonopleiding Dennis Lens grossiert in titels

Met maar liefst 8 titels waren de spelers van de Badminton Opleiding Dennis Lens uit Hoorn de meest succesvolle badmintonschool. Vooral in de leeftijdscategorie U13 en U15 gingen deze spelers er met de meeste prijzen vandoor.

Maak kennis met Gino Monopoli!

Net zoals vorig jaar pakte Chloe Mayer 3 eerste prijzen in de U-13.

Naast winnares van het enkelspel door winst op Sabine de Wit (BAN Hoogland) leverden ook het dubbel met Sabine de Wit en het gemengddubbel met clubgenoot Finn Achthoven overwinningen op. Imke Klopstra (BC GO) en Femke Knipscheer (Ulftse BC) in het dubbelspel en Sabine de Wit/Dion Rovers (BC Rebeo) in het gemengddubbel moesten genoegen nemen met de tweede plaats.

Bij het enkelspel in de U15 waren er titels voor Olivier Mozer en Armel Visje. Olivier versloeg in de finale Barend Tuinenburg (BC Drachten) en Armel was te sterk voor Jessica Leembruggen (van Zijderveld). In het vrouwendubbelspel U17 waren Dafne en Madouc Linders te sterk voor Corine Breukers (Duinwijck) en Nikki Melein (BC Leeuwarden). Dafne pakte samen met Joey Verlinden (ELO United) de titel in het gemengddubbel via winst op Jessica Huster (DKC) en Jerdy de Goeij (The Flying Shuttle). Ook in de U11 was er succes voor de spelersgroep uit Hoorn. Hanna Mozer won in het enkelspel de finale van Jaymie Laurens (The Flying Shuttle).

Naast deze 8 titels waren er ook nog tweede plaatsen in het gemengddubbel U15 voor Madouc Linders en Olivier Mozer en het mannendubbel U13 (Finn Achthoven/Tristan v/d Kooij (VELO). Madouc en Olivier verloren van Corine Breukers en Jake Vooijs (Duinwijck), Finn en Tristan deden hetzelfde in de partij tegen Cedric Loopers (Smash Hoogeveen) en Ewan Zwart (BC Drachten). Ook Armel Visje wist samen met Jessica Leembruggen nog een tweede plek binnen te halen. De finale in het vrouwendubbel U15 werd uiteindelijk verloren van Indy de Goeij (The Flying Shuttle) en Julia Sundermeijer (BC Batho).

In de U17 gingen de eerste prijzen in het enkelspel naar Jake Vooijs en Jessica Huster. Jake won de finale van Joey Verlinden en Jessica toonde zich de sterkste in haar partij tegen Lisette Stam (van Zijderveld). In het mannendubbel bleek de combinatie Jerdi de Goeij (The Flying Shuttle) en Jeroen Ham (BC Asterix) te sterk te zijn voor Jurrian van Geest en Tomas Spanbroek (VELO).

Het mannendubbel In de U15 werd gewonnen door Gilles de Kock (BC Amersfoort) en Barend Tuinenburg. Zij versloegen in de finale Patrick Beilschmidt ('t Vennewater) en Jason Miao (van Zijderveld). Bij de jongens in de U13 wist Mahendra Suartana (Slotermeer) de finale in het enkelspel te winnen van Brian Wassink (Duinwijck). In de leeftijdscategrorie U-11 deed Dyon van Wijlick hetzelfde in zijn partij tegen Jasper Buijnink (ELO United).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!