SportSport

BC Tilburg trekt zich terug uit landelijke competitie

BC Tilburg trekt zich terug uit landelijke competitie

Vandaag heeft Badminton Club Tilburg zich officieel teruggetrokken uit de landelijke badmintoncompetitie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het Bestuur van Badminton Club Tilburg heeft zich vandaag gemeld bij Badminton Nederland en trekt officieel haar eerste en tweede team terug uit de landelijke competitie. Deze teams vertegenwoordigden de Tilburgse vereniging in de eerste en derde divisie van de landelijke competitie.

De vereniging kampt al enkele jaren met een magere bezetting van de teams en slaagt er niet in om met voldoende spelers voor komend seizoen het rood-wit te vertegenwoordigen. Het bestuur heeft met pijn in het hart deze beslissing moeten nemen; juist nu de infrastructuur op orde is, kan de vereniging niet de gewenste sportieve stap maken in de landelijke competitie.

De verschrikkelijk hoge baanhuur nekt de vereniging die nu twee jaar op rij de stap naar de eredivisie niet heeft kunnen maken. Deze teleurstelling heeft ervoor gezorgd dat talenten vertrokken zijn uit Tilburg. Nu verenigingen in omliggende gemeenten een aantal teams in de landelijke competitie op de been kunnen brengen is de uitloop van leden niet te stoppen. Hiermee heeft de gemeente de vereniging niet bepaald in de kaart gestoken. Indirect is de hoge baanhuur de reden waarom het bestuur nu de handdoek in de ring moet gooien.

BC Tilburg, ontstaan in 1971 na fusie met Ragazzi, Tino en Goirke, speelde in haar glorietijd in de eredivisie. Na een sterk teruglopend ledenaantal werd er geen topsport meer bedreven. In 2007, na de fusie met BC Pellikaan, zag de vereniging dat de sportieve mogelijkheden weer aanwezig waren. En de successen bleven ook niet uit. Bij een fusie zijn er altijd enkele botsingen van opvattingen maar deze stonden de mogelijkheid om terug te keren naar de eredivisie niet in de weg. De financiële mogelijkheden waren uiteindelijk het struikelblok. Bijzonder zuur is het dat de gemeente nu van plan is om de baanhuur te reduceren; voor BC Tilburg komt het te laat.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!