Confrontatievermijdend gedrag van Badminton Nederland: kop in het zand

Confrontatievermijdend gedrag van Badminton Nederland: kop in het zand

We zijn een week en ruim 120 reacties verder en tot op de dag van vandaag heb ik NIETS vernomen van Badminton Nederland. Niet van het bestuur en natuurlijk al helemaal niet van de technische staf.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het leren gaat heeeeeeeeeeel erg langzaam bij onze bond. Niet iedereen schiet met een snel-focus-lens zonder argumenten en degenen die het wel doen hebben weinig of geen materiaal om zich op te baseren.

We hebben naast de reacties op het internet bijna net zoveel e-mails gehad met steun voor onze zaak en vooral tegen de manier waarop de bond dingen aanpakt. Natuurlijk ben ik blij met zulke e-mails maar het stemt me ook triest, want we hebben nu eenmaal een organisatie die voor ons zou moeten zijn en ons zou moeten helpen in plaats van tegenwerken.

De mening in het land na de roadshows is wat in het hoofd van de bestuurders zit. De mening in het land van mensen die niets met de bond te maken willen hebben zit in mijn hoofd. We komen op geen enkele manier bij elkaar. Het bestuur heeft niets van zich laten horen anders dat er later een verklaring komt. De technische staf heeft nog nooit en zal nooit iets van zich laten horen.

Eind april hebben we een vergadering met de bondscoach. Alleen de datum al laat zien dat we naast de boot pissen, want dat betekent dat we niet maar het WJK gaan en weer een pot met geld mis lopen voor het volgende seizoen.

Inmiddels is me wel duidelijk waarom er nee is gezegd. Dit is niet de officiële verklaring maar wel verklaring die als meest geloofwaardig boven komt drijven uit de vele e-mails die we hebben gehad. Er was een speler die via de rechter een plaats op het WJK afgedwongen heeft gekregen. Deze speler is op het WJK door de selectie in de kou gezet en is totaal links gelaten met alle frustraties van dien.

BNL beschrijft dit nu als een slechte ervaring om spelers mee te nemen buiten de selectie om. Dat is nog veel schandaliger dan al het andere wat ik heb beschreven. Dat dit is gebeurd weet ik zeker en uit eerste hand. Dat het nu wordt gebruikt om de volgende speler tegen te houden is echt een grote schande.

Spelers geselecteerd door de bond gedroegen zich arrogant en asociaal iets wat ook vandaag zeer herkenbaar is. Als een van mijn spelers dat zou doen dan grijp ik persoonlijk in op een harde manier.

Ik ben bang dat de slechte ervaring de enige reden is waarom wij niet naar het WJK mogen. Het is moeilijk uit te leggen door de bond en daarom hebben we tot op de dag van vandaag nog niets gehoord over de weigering. Ik ga gewoon door met mijn gevecht tegen de sportmaffia in ons land en hoop op nog meer steun van mede-afgevaardigden want in deze groep zijn er inmiddels medestrijders opgestaan om een eind te maken aan dit wanbeleid van onduidelijkheid.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!