Dag twee EJK U17: geen gunstige loting voor Joran Kweekel

Dag twee EJK U17: geen gunstige loting voor Joran Kweekel

Sibbald moest het in de 2e ronde (1e ronde een bye) opnemen tegen de als 9/16e geplaatste Rus Pavel Kotsarenko. De grote en sterke Rus was in de eerste game een maatje te groot voor onze 1e jaars U17- speler: 13-21.

Ken je ABC Ammerzoden al?

In de tweede game een beetje hetzelfde spelbeeld: Thomas vocht er wel voor maar maakte ook veel fouten en 11-5 pakte de Rus ook gemakkelijk de 2e game met 21-8.<-p>\n\n

Joran Kweekel had het niet getroffen met de loting. Hij kwam direct uit tegen de als 2e geplaatste Deen Anders Antonsen. Joran speelde goed. Hij maakte het de Deen erg lastig en kon goed bijblijven. Uiteindelijk won de Deen de eerste game met 21-17. Ook in de tweede game ging Joran brutaal van start: 6-1. Ondanks dat Joran niet slechter ging spelen haalde de Deen hem nog voor de rust in. Het zou goed mogelijk zijn dat Joran tegen de a.s. Europees kampioen U17 aan het spelen was. Rust: 8-11. Daarna ontstonden er nog mooie rally's en de Deen kreeg het zeker niet cadeau maar was beter dan Joran en won met 21-12.

\n\n

Onze dames hadden het beter getroffen met de loting. Tamara van der Hoeven moest het in haar singel opnemen tegen Marah Punter uit Italië. Ondanks een wat twijfelend begin was dit voor Tamara geen probleem: 21-7 21-13.

\n\n

Anne Vievermans speelde tegen Alda Karen Jonsjottir uit IJsland. Ook Anne had weinig moeite in de eerste game: 21-10. In de tweede game ging het wat stroever maar het lukte Anne toch om de winst binnen te halen met 21-18.

\n\n

Het herendubbel Thomas Sibbald en Alex Terpstra moest het opnemen tegen Kristaps Gulbis/Teodors Kerimovs uit Letland. Het werd in de eerste game een foutenfestival van de Letten en in de tweede game een foutenfestival van de Nederlanders: 21-10 13-21. In de beslissende derde game begonnen onze jongens beter: 11-3 bij de wissel van helften. Onze jongens gingen goed door en wonnen zeer gemakkelijk met 21-6.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!