clubzoeker

Europatoer Iris Tabeling: Duitsland, Engeland en Zwitserland

Europatoer Iris Tabeling: Duitsland, Engeland en Zwitserland

Het is weer even geleden dat ik een update op mijn website heb geplaatst. Dat is niet voor niks, het is namelijk een drukke periode geweest. Veel weg van huis geweest en veel gereisd en dan schiet het er even bij in om een stukje te schrijven.

clubzoeker

Ken je BV Van Zijderveld al?

Echter ben ik nu weer thuis voor anderhalve week training dus kan ik er weer even voor gaan zitten. Het begon drie weken geleden in Duitsland, Mulheim. Net over de grens was de German Open. Ik speelde daar zowel de mix als de dubbel.

In de mix moest ik aantreden in de kwalificatie tegen een koppel uit Singapore. We kenden ze verder niet dus gingen we vanuit ons eigen spel de wedstrijd in. In de eerste set was het nog een beetje zoeken naar het juiste spel en deze verloren we dan ook. Gelukkig konden we het goed omzetten en door middel van de juiste tactiek wisten we deze wedstrijd in drieën te winnen. De volgende ronde in de kwalificatie stond later op de dag gepland tegen Rusland. Hier waren kansen voor ons, maar we wisten ze niet te benutten. De heer van de tegenstanders maakte een zeer goede servicereeks en daar konden wij te weinig mee. In drieën verloren we deze wedstrijd en lagen we uit het toernooi.

De volgende dag stond mijn damesdubbel op het programma, ons eerste toernooi weer in het individuele circuit. Altijd lastig natuurlijk, maar eens moet de eerste keer zijn. Helaas beginnen we nu wel net met drie zeer sterke toernooien, maar daar doe je niks aan. We speelden tegen een Engels koppel en zijn eigenlijk geen moment goed in de wedstrijd gekomen. Natuurlijk moeten we weer gaan groeien en weer aanvoelen wie wat pakt en wie waarheen gaat, maar dat wilde niet echt vlotten in deze wedstrijd. Flink balen, maar ook weer oppakken en nog harder werken om het wel weer lopende te krijgen na een lange tijd niet gespeeld te hebben.

Een paar dagen getraind nog en toen reisde we alweer af naar Engeland, waar de All England op het programma stond. De eerste keer dat ik dit toernooi speelde en ik had er erg veel lovende woorden over gehoord dus ik was erg benieuwd. De hal was een super groot stadion en het was een super leuke opkomst door een draaideur al vanaf de kwalificatie. Er zat zelfs al publiek tijdens de kwalificatie wedstrijden! Erg vet om mee te maken en in zo'n hal te staan. Weer speelde ik dubbel en mix en moest ik de mix in de kwalificatie beginnen. We speelden tegen hetzelfde koppel uit Singapore als de week ervoor. Zo goed als we toen de tactiek uit konden voeren, zo niet goed lukte het nu. We waren niet snel genoeg naar voren en er zat te weinig tempo in onze slagen. Nu is het zo dat de hal ook redelijk langzaam is dus het was lastig om er met de aanval door te komen wat normaal wel ons wapen is met Jelle achter mij. We verloren de wedstrijd in twee sets en waren dus snel klaar met de mix.

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!