SportSport

Gezocht voor Badminton Nederland: Coordinator Common Sense (m/v)

Gezocht voor Badminton Nederland: Coordinator Common Sense (m/v)

Lezer 'zijlijner' reageert verbaasd en bedroefd op de geformuleerde werkgroepen voor de kerntakendiscussie waar het bestuur van Badminton Nederland zich mee bezighoudt. Zijn die werkgroepen hét antwoord op de vraagstukken waar Clemens Wortel en consorten mee worstelen?

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gaat dit stelletje nobodies ons redden? Ik denk het niet. Maar goed, iedereen zal wel gaan zeggen dat we het eerst maar eens moeten afwachten. Dat zullen we dan maar doen, maar ik doe vast een voorspelling van de conclusies van deze 13(!) mensen:

Communicatie moet beter, uitgebreider en moderner

Zo. Dat scheelt een hoop tijd. Zoals het dan vervolgens meestal gaat is dat éé van deze mensen die zich op hebben geworpen toevallig nét een bedrijfje heeft dat precies het zojuist door hem/haarzelf voorgestelde communicatieplan zou kunnen verzorgen.

Het meest schokkende in dit bericht is het feit dat Badminton Nederland mevrouw Mura en de heren Van de Peppel en Boosman op de loonlijst heeft staan.De ene is Hoofd Ledenservice (pardon, wat?) een ander is Coördinator Strategie en de derde een coördinerend medewerker. Het feit dat dit functies zijn bij onze bond stemt mij erg droevig.

Strategie is iets dat van bovenaf zou moeten komen, maar kennelijk hebben wij er een functionaris voor nodig. Een betaalde nog wel. Het is een misplaatste vorm van professionalisering.

Als we dan toch behoefte hebben aan betaalde krachten stel ik voor een Coördinator Common Sense. Alle beslissingen die genomen worden moeten eerst langs deze functionaris. Die kan er dan wat dingen uitfilteren.

Bijvoorbeeld op de vraag "Schrijven we voor een WJK onze nationaal kampioene in?" kan hij bevestigend beantwoorden. Of misschien "Nee, geen goed idee" zeggen als iemand oppert om 10.000 euro extra aan de eredivisieverenigingen in rekening te brengen, de competitiebijdrage te verdubbelen, mensen hun eigen verplichte ledenpas te laten uitprinten, een bondscoach zonder enige trainerservaring aan te nemen en de vraag of we een volslagen onzichtbare Coördinator Strategie nodig hebben.

Ik zou er wel een eurootje bondscontributie extra voor over hebben. Wat een kolder.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!