badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Komend weekend Master toernooi bij BC Amersfoort

Zaterdag en zondag a.s organiseert eredivisionist BC Amersfoort het jaarlijkse internationale Master toernooi in de sporthal Juliana van Stolberg te Amersfoort.

Komend weekend Master toernooi bij BC Amersfoort - BC Amersfoort
© BC Amersfoort
Komend weekend Master toernooi bij BC Amersfoort - BC Amersfoort
© BC Amersfoort +

 

Het maakt deel uit van het circuit van Master toernooien van Badminton Nederland. Aan dit circuit is een Master ranglijst gekoppeld welke na afloop van de meetellende toernooien wordt opgemaakt en waaraan een prijzengeld is verbonden.

Het Amersfoort toernooi is voortgekomen uit het internationale A-toernooi dat in 1964 voor de eerste maal gehouden werd in de Amersfoortse Markthallen, hierna werd het ieder jaar gehouden. Het toernooi kende grootse winnaars zoals Mia Audina, Yao Jie en Dicky Palyama.

Het Carlton-AA Drink Master toernooi kent dit jaar een grote en kwalitatief mooie bezetting met 31 mannen en 29 vrouwen in de Master klasse, waaronder enkele buitenlandse spelers.

De plaatsinglijst in de enkelspelen wordt aangevoerd door Nick Fransman bij de mannen en de nummer één dame van VELO Ya-Lan Chang. Ook de Litouwse Akvile Stapusaityte is er weer bij, nu als derde geplaatst. Ook bij de dubbelspelen komt de top van Nederland in actie.

Door de nieuwe kwaliteitseisen van Badminton Nederland is het prijzengeld voor het Master opgetrokken naar 2.500 euro. Het toernooi zal geleid worden door de ervaren wedstrijdleiding bestaande uit Ans Top, Jos Weinberg en Marieke Geurtsen. Zij worden bij gestaan door referee Ben Lageweg.

Gelijktijdig met het Master toernooi is er ook een klasse 4-6-8 toernooi, in deze klasse komen veel BC Amersfoort en regionale spelers uit. Het totale toernooi kent 152 deelnemers en er worden in dit weekend zo'n 300 partijen gespeeld. Finales vanaf 14:00 uur op zondag.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws