SportSport

TFS Barendrecht blij met gelijkspel tegen AMOR

TFS Barendrecht blij met gelijkspel tegen AMOR

In een goed gevulde sporthal met circa 150 toeschouwers was de spanning te snijden, waarbij het publiek vol achter AMOR ging staan.

clubzoeker

Maak kennis met Robin Tabeling!

AMOR had er ook alles aan gedaan om er een ware badmintonhappening van te maken en soms leek het wel een wedstrijd in de play-offs. Complimenten naar AMOR, wat dat betreft.

Voor TFS was er slechts een handvol supporters aanwezig, die toch probeerden hun aanwezigheid te laten blijken. De druk lag duidelijk bij TFS en dat was ook voelbaar. AMOR speelde echt vrijuit en werden op moeilijke momenten gedragen door het publiek naar hogere sferen. De toeschouwers zijn dan ook de terechte winnaars vanmiddag van een zeer boeiende wedstrijd. TFS was niet compleet. Jeannette van der Werff is nog altijd geblesseerd en werd vervangen door Josca Dijkshoorn die evenals de andere invaller Ravin Jhinkoe-Rai voor Rick Janssen normaliter in team 2 spelen van TFS.

De damesdubbel zette de toon voor de middag. De eerste game eindigde in een 30-29 voor AMOR. Pascalle van Nielen en Josca verloren daarna ook de 2e game van de Groningers. De herendubbel van Ruben Kweekel en Bart Strijbosch was eveneens spannend. De derde game eindigde in 21-19 voor TFS, maar had ook net zo goed andersom kunnen eindigen.

De beide damesenkelspelen gingen onverwachts beiden naar AMOR. Pascalle had in de damesdubbel veel moeten geven, maar won de eerste game in haar enkelspel eenvoudig. De 2e game werd met 22-20 nipt verloren, ondanks een forse voorsprong. In de derde game kon Pascalle zich niet meer herstellen en maakte veel eigen fouten. Sandy Bommeleyn was niet geheel fit en had ook echt last van de spanning in haar enkelspel. Haar tegenstandster werd op handen gedragen door het publiek, waardoor ook heel veel lukte. Zij won dan ook terecht deze wedstrijd. Bij de herenenkelspelen hadden Bart en Ravin het spel in handen. Bart speelde gecontroleerd en won in twee games. Ravin had toch nog een derde game nodig, waarin het nog even spannend leek te worden op het eind, maar uiteindelijk werd het 21-18 voor Ravin.

Bij een tussenstand van 3-3 moesten de gemengddubbels de eindstand op het scorebord gaan brengen. Ruben en Sandy speelden lange tijd goed mee, maar verloren in 2 games. Ravin en Josca speelden goed en pakten deze gemengddubbel, waarbij ook de standen nipt waren.

TFS kon gezien het eigen spel, de spanning en de bijzondere ambiance blij zijn met een gelijkspel en behoudt daarmee de kansen op behoud in de eredivisie. Daarvoor zal het komende zondag in ieder geval beter uit de verf moeten komen dan in de heenwedstrijd in Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Lagewei en de aanvangstijd is 13.00 uur. Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden met twee teams die volop voor een plek in de eredivisie willen strijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!