clubzoeker

TFS Barendrecht knokt zich in thriller naar nipte overwinning

TFS Barendrecht knokt zich in thriller naar nipte overwinning

Ondanks het lekkere weer hadden vele liefhebbers de weg naar de sporthal in Barendrecht weten te vinden. De extra tribunes zaten gezellig vol en de trommels, ratels en toeters zweepten de sfeer weer behoorlijk hoog op.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En spannend was het ook dit keer weer tot de laatste wedstrijd. Zowel TFS als AMOR uit Groningen streden voor elk punt. Het waren niet altijd goede wedstrijden, maar de spanning vergoedde veel. De herendubbel werd vorige week nog gewonnen door TFS, maar nu was AMOR in twee games te sterk voor Rick Janssen en Ruben Kweekel. De damesdubbel van Pascalle van Nielen en invalster Josca Dijkshoorn voor de nog altijd geblesseerde Jeannette van der Werff daarentegen wonnen nu wel in 2 games van hun tegenstandsters. Opnieuw dus een 1-1 na de dubbels evenals vorige week.

De herenenkelspelers Bart Strijbosch en Ruben bleken veel te sterk voor hun tegenstanders en wonnen beiden redelijk eenvoudig. Sandy Bommeleyn wilde na haar verliespartijen vorige week zich revancheren en won in 2 games van de dame van Amor. Een cruciale winstpartij zo zou later blijken. Een 4-1 voorsprong voor TFS en daarmee leek TFS af te stevenen op winst. De jarige Pascalle kon echter haar favorietenrol in haar enkelspel niet waarmaken en verloor haar partij. Dit tot grote teleurstelling van het publiek en vooral voor zichzelf.

Met nog twee gemengddubbels te gaan nam de spanning toe. Rick en Sandy moesten het opnemen tegen het koppel van AMOR wat vorige week onaantastbaar leek. Rick en Sandy knokten voor ieder punt en leken steeds mee grip te krijgen op de wedstrijd. Helaas ging de eerste game met 24-22 nipt verloren. Op de andere baan stonden Ravin Jhinkoe-Rai en Josca hun gemengddubbel te spelen en ook zij verloren de eerste game. Een golden game hing in de lucht. Rick en Sandy wonnen opvallend eenvoudig de tweede game met grote cijfers. Ook Ravin en Josca wonnen hun tweede game. Hoe spannend kun je het hebben.

Het publiek ging er nog eens goed voor zitten. Niemand wilde ook maar iets missen van de spannende partijen. Bij Rick en Sandy was het superspannend. Zij liepen iets uit in de derde game, maar een 18-15 voorsprong werd weer omgebogen door AMOR in een 18-19 voor AMOR. In een paar bloedstollende ralleys was het toch TFS die aan het langste eind trok en met 21-19 de winst opeiste. De ontlading was erg groot aan de zijde van TFS. AMOR baalde want wat zaten zij er dichtbij. De andere gemengddubbel werd bij een stand van 5-2 in de derde game in het voordeel van AMOR afgebroken. In deze partij zat AMOR beter in de wedstrijd dan TFS, maar achteraf maakte dat voor TFS gelukkig niets meer uit.

Met deze 5-2 winst verzekert TFS zich van minimaal nog een seizoen eredivisie in Barendrecht. Rick Janssen zal vanwege zijn werk een stapje terug doen. En de vertrekkende coach Edward van den Heuvel kan uiteindelijk tevreden terugkijken op de afgelopen drie seizoenen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!