clubzoeker

Verlies tegen Kroatië bij EJK U17

Verlies tegen Kroatië bij EJK U17

Vandaag 2 lastige wedstrijden op het schema: Kroatië en Frankrijk. De aftrap was tegen Kroatië. Kroatië speelt onder andere met een hele sterke vrouw (1e geplaatst in het individuele toernooi), Maja Pavlinic.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Coach Robbie Kneefel had een wijziging in de opstelling gemaakt: Anne Vievermans maakte haar entree in het vrouwensingle.

Joran Kweekel en Imke van der Aar mochten vandaag het spits afbijten tegen Maja Pavlinic/Dominic Dojo. De eerste game ging redelijk gelijk op tot het interval. Hierna pakten de Kroaten een aantal punten op rij. We kwamen nog wel redelijk terug tot 17-18 maar de eerste game ging toch naar de Kroaten met 18-21. Ook de tweede game kende een gelijk opgaande strijd tot een stand van 12-12. Toen sloegen de Kroaten wederom een gat: 13-18. Wij konden dit niet meer goed maken en verloren met 15-21.

Anne Vievermans speelde tegen Katarina Galenic. Ondanks dat Maja niet speelde had Anne niet veel in te brengen tegen deze Kroatische speelster. In de eerste game dicteerde Katarina het spel tot 9-21. In de tweede game versnelde de Kroatische vrouw ook nog en binnen een mum van tijd stond er 2-21 op het scorebord. Nederland stond met 0-2 achter.

Joran speelde tegen Borna Drvodelic. Joran begon niet goed en stond 5-11 achter bij de eerste rust maar na deze rust trok hij de stand gelijk tot 12-12. In een zeer gelijk opgaande strijd pakte Joran toch de 19-15 voorsprong en gaf die niet meer uit handen en won de game met 21-16. In de tweede game ging het direct gelijk op tot 10-11. Na 12-13 achter scoorde Joran veel punten op rij en bracht de Kroaat van zijn stuk: 18-13. Borna probeerde het nog wel maar Joran liet deze voorsprong niet meer lopen en bracht met 21-18 Nederland terug in de race: tussenstand 1-2.

Voor Tamara van der Hoeven en Imke van der Aar zou dit een lastige dubbelpartij worden tegen Katarina Galenic/ Maja Pavlinic. In het begin van de game liep het niet lekker en stonden we met 8-14 achter. Toch vochten onze vrouwen zich terug en pakten zelfs drie gamepoints. Geen van de drie werd echter verzilverd. De enige game point die de Kroaten kregen werd direct gepakt door deze vrouwen: 22-24. De tweede game begon beter dan het begin van de eerste game: onze vrouwen konden mooi bij blijven tot 10-11. Galenic en Pavlinic wisten toch weer een gat te slaan, 13-18, maar wederom kwamen Tamara en Imke terug tot 18-18. Via 19-19 werd het eerste gamepunt gescoord door de Nederlanders; het punt werd moet gepakt. Daarna hadden de Kroaten het eerste gamepunt en die werd net zoals in de eerste game verzilverd: 20-22. Nederland verliest dus van Kroatië.

Thomas Sibbald en Alex Terpstra konden nog 2-3 maken wat nog belangrijk zou kunnen zijn voor de stand. Schotland won immers van Kroatië met 3-2 en Nederland won weer van Schotland met 3-2. Onze mannen moesten spelen tegen Dominic Dojo/Fran Galjer. Thomas en Alex speelden een goede dubbel maar de Kroaten waren beter 15-21 /13 -21 Eindstand 1-4 voor Kroatië.

Straks nog de wedstrijd tegen Frankrijk die nog ongeslagen is in de poule. (17.00 uur Nederlandse tijd).

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!