30 jaar Almere: 'Wilde plannen voor badminton'

30 jaar Almere: 'Wilde plannen voor badminton'

ALMERE - De gemeente Almere viert in 2014 haar 30-jarig jubileum. Dit wordt in het weekend van 28 en 29 juni groots gevierd met alle inwoners.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de aanloop naar dit feest publiceert Almere Vandaag 30 weken lang in de zaterdagkrant een rubriek waarin een Almeerder terugblikt op zijn of haar 30 jaar Almere. Vandaag is aan het woord Henk Staats (67 jaar).

Waarom sta jij in deze rubriek?

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en ben in 1983 naar Almere gekomen. We wonen dus 31 jaar in Almere en dat tot volle tevredenheid. Ook onze drie kinderen wonen in Almere en dat geldt ook voor onze zes kleinkinderen. Daarnaast ben ik al vanaf het begin betrokken bij de Badminton Vereniging Almere (BVA).

Hoe heb jij de afgelopen 30 jaar in Almere beleefd?

Als bestuur van de BVA hebben we dingen gerealiseerd die naar mijn stellige overtuiging in een andere stad niet of nauwelijks mogelijk zouden zijn geweest. In sportieve zin behoren we de topverenigingen in badmintonland en spelen al 12 jaar in de eredivisie. We waren de eerste Almeerse sportvereniging die destijds het zogenoemde Topsportconvenant tekenden met wethouder Cees van Bemmel. In 1994 hebben wij ons eigen sportcomplex in gebruik genomen. Het zijn en waren prestaties van formaat en het gemeentebestuur was ons altijd ter wille bij onze 'wilde plannen'.

Wat zijn jouw plannen voor de komende 30 jaar?

Vooral actief blijven. Ik vind het zelf nog altijd heerlijk om de fiets uit de schuur te pakken en een eindje te gaan fietsen door onze prachtige stad en polder. En ik blijf mij actief 'bemoeien' met de Badminton Vereniging Almere.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!