clubzoeker

Eerste dag individueel WJK Maleisie

Eerste dag individueel WJK Maleisie

Er kan tevreden teruggekeken worden op het teamtoernooi waarbij het WJK-jeugdteam vorige week de 18e plaats behaalde.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Doordat onze vlucht werd geannuleerd in verband met een defect vliegtuig konden we pas een dag later vertrekken. Hierdoor werd de aankomstdag (-avond) zondag en moesten we direct maandag twee partijen spelen. Als klap op de vuurpijl stapte Imke zondagavond ook nog in een groot gat in het wegdek en liep lelijke schaafwonden op en een licht gekneusde rib. Wonder boven wonder had ze niets gebroken (het gat was ongeveer 1 meter bij 1 meter).

Vandaag startten we met het individuele toernooi. Er was zaterdag tijdens de managers meeting behoorlijk rumoer over de plaatsingen. Dit liep uit op het weglopen van de Duitsers die kwaad waren over de plaatsingen. Er staan natuurlijk heel wat belangen op het spel en nu zeker omdat een plek bij de laatste 8 rechtstreeks toegang geeft tot de Jeugd Olympische Spelen. Een goede plaatsing kan dan ook best belangrijk zijn.

Vanochtend mochten Alex Vlaar en Imke van der Aar het spits afbijten tegen een koppel uit Egypte. Deze wedstrijd werd ruim gewonnen.

Vervolgens kwam Imke in haar vrouwenenkel uiteindelijk uit tegen een meisje uit Mexico. Het was inmiddels al de derde loting voor het vrouwentoernooi in verband met het niet op de lijst staan van een Indische die als 5/8e geplaatst stond. Imke, die in een eerdere loting uit zou komen tegen een als 2e geplaatste Thaise, had geluk. Imke speelde een lekkere wedstrijd hoewel ze in drie games verloor.

Alex Vlaar trad daarna in zijn single aan tegen een Indiër. Deze was een maatje te groot alhoewel Alex in de tweede game nog goed inliep tot 17-20 na een achterstand van 12-20.

Ruben Jille speelde zijn single tegen de Engelse Sean Vendy. Ook Ruben had niet veel in te brengen en verloor kansloos in de eerste ronde.

Als laatste stond het vrouwendubbel op het programma van vandaag. Alida Chen en Imke van der Aar speelden tegen een Japans koppel. De eerste game konden we nog meekomen (19-21) maar in de tweede was het Japanse koppel te sterk voor onze vrouwen.

Morgen gaan we verder met de mixen. Om 9.35 uur Vlaar/Van der Aar en om 10.45 uur Jille/Chen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!