badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
EK 2014 in Rusland: Eric Pang wint, Erik Meijs uitgeschakeld - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen

EK 2014 in Rusland: Eric Pang wint, Erik Meijs uitgeschakeld

EK 2014 in Rusland: Eric Pang wint, Erik Meijs uitgeschakeld - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen +

Op de Europese kampioenschappen in Kazan (Rusland) heeft Eric Pang de derde ronde bereikt. Hij versloeg de Italiaan Giovanni Greco met 21-11, 13-21 en 21-9.

Om een plek in de kwart finale te bereiken moet Eric het opnemen tegen de Spanjaard Pablo Abian. Erik Meijs moest het in zijn eerste ronde opnemen tegen de Litouwse Kestutis Navickas (WR 249). Erik ging zeer voortvarend van start en won vrij gemakkelijk de eerste game met 21-13, zonder maar ook een keer achter gestaan te hebben.

De tweede game gaf een heel ander beeld en werd er tot 14 -14 punt voor punt gescoord, zonder dat Erik of de Litouwer echt een voorsprong nam. Op deze stand sloeg Kestutis Navickas toe en maakte 6 punten op een rij en won vervolgens de tweede game met 21-16. In de derde game ging het aanvankelijk goed met Erik en nam hij steeds een aantal punten voorsprong, 13-10, 17-13, 19-15, maar toen was de pijp leeg. Kestutis Nackias maakte 6 punten op een rij en won daarmee de partij van de Nederlander 21-19.

Jorrit de Ruiter en Samantha Barning behaalden in de mixdubbel vanmiddag de kwart finale. Zij versloegen met 20-22, 21-13 en 21-10 Daniel Font en Sarah Thomas uit Wales.

geplaatst door

verkregen via Piet Ridder

vorig artikel

Dag twee EK individueel Kazan

4 jaar geleden

volgend artikel

Badminton Nederland laat functie bondsdirecteur vervallen

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 37 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws