SportSport

Mooie overwinning Nederland op Canada

Mooie overwinning Nederland op Canada

Vandaag speelde Nederland om een verdere verdeling van de plaatsen 17 t/m 20 tegen Canada. Bij winst speelt Nederland morgen om plaats 17/18 tegen de winnaar van de wedstrijd Engeland-USA en bij verlies om plaats 19/20 tegen de verliezer van deze wedstrijd.

SportSport

Maak kennis met Dyon van Wijlick!

Ruben Jille en Imke van der Aar mochten het opnemen tegen de Canadezen Ty Lindeman/Tareisha Wang. De eerste paar punten ging het gelijk op tot 11-10. Na de rust pakte de Nederlanders veel punten op een rij en ruim de eerste game, 21-13. In de tweede game hetzelfde spelbeeld, maar met een grotere voorsprong voor de Nederlanders, 11-8. Na de rust pakten de Canadezen echter 6 punten op rij en stonden we in een keer met 11-14 achter. We knokten ons echter goed terug, met mooie rally's die veel in ons voordeel werden beslist, tot 18-18. Daarna pakten wij 2 punten op rij en hadden we twee matchpoints. Het tweede matchpoint werd gepakt, 21-19 en dus een 1-0 voorsprong.

Alex Vlaar mocht aantreden tegen Jason Ho-Shue. Alex ging erg geconcentreerd van start en kwam met 8-2 voor. Deze stand werd niet bereikt door korte slagenwisselingen, maar door leuke rally's. De Canadees kwam terug tot 8-6 en uiteindelijk kwam de Canadees toch 10-11 voor bij de eerste rust, door veel "uitballen" van Alex. Hierdoor kwam de Canadees ook beter in zijn spel en werd het een spannende strijd. Wat Alex voor de eerste rust deed, deed de Canadees op het eind van de partij; heel veel uitballen slaan. Alex pakte derhalve de eerste game met 21-16. Net als in de eerste game pakte Alex wederom gelijk een mooie voorsprong, 7-1. Weer kwam de Canadees terug door een paar mooie punten te spelen. Nagenoeg een kopie van de eerste game met de stand 10-11. Na de rust ging het echter heel gelijk op. Vanaf 14-14 kwam er steeds een gelijke stand op het scorebord tot en met 20-20, waarbij het eerste matchpoint voor Alex was. Deze werd niet door Alex gepakt. Het volgende matchpoint was echter wel raak, 22-20.

Alida Chen kon de winst voor Nederland pakken door te winnen van Brittney Tam. Alida zat in het begin van de wedstrijd niet lekker in haar spel en kon niet goed meekomen. Na de rust herstelde dit en werd het spannend. Op 24-24 kreeg Alida haar eerste gamepoint, maar die pakte ze niet. Ze overleefde veel matchpoints, maar op 24-25 pakte de Canadese haar met 24-26. De meiden waren aan elkaar gewaagd en Alida speelde soms net niet goed genoeg om de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Na de rust in de tweede game liep de Canadese Tam weg bij Alida en won met 21-12.

Aan het mannendubbel Ruben Jille en Alex Vlaar de taak om de winst veilig te stellen tegen Jason Ho-Shue/Jonathan Lai. Ruben en Alex speelden goed tegen de sterke Canadezen. Via 11-9 werd het 21-16 in de eerste game. Na een dipje aan het begin van de tweede game (5-11 achter) pakten de mannen het toch weer goed op en kwamen op een voorsprong van 16-13. De Canadezen vochten voor wat zij waard waren en kwamen terug tot 17-18 en pakten een eerste game point op 18-20. Het tweede gamepoint werd gepakt, 19-21. In de derde game gingen we weer goed van start en van 11-7 werd uitgelopen naar 17-9. Het ging niet gemakkelijk en was een leuke dubbel om naar te kijken, maar deze voorsprong gaven wij niet meer uit handen 21-12 winst.

Het Nederlandse jeugdteam speelt morgen om 09.00 uur (Nederlandse tijd 03.00) tegen de winnaar van Engeland tegen USA (bij het schrijven van het verslag was de stand 2-2).

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!