Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Alex van Zaanen

Twee keer goud in Israel

© Alex van Zaanen+

Zaterdag stond voor de Nederlandse delegatie om 16:00 uur de finale gemengddubbel Cheryl Seinen en Alex Vlaar als eerste partij op het programma. En het vrouwendubbel Cheryl Seinen / Imke van der Aar als 4e partij.

Cheryl en Alex moesten het opnemen tegen Krapez en Beton uit Slovenië. Dit koppel had in de voorronde nog het gelegenheidskoppel van der Aar / Petrovic uitgeschakeld. We waren dan ook op de hoogte van hun spelwijze. We spraken daarom af zoveel mogelijk aanvallend te spelen. Hierdoor was het voor de Slovenen moeilijk in hun spel te komen. De eerste set ging zoals gepland en bij een tussenstand van 11-4 werd al snel de eerste set gewonnen met 21-14. In de tweede set kwamen de Slovenen meer in de wedstrijd ook door de fouten van het Nederlandse koppel. Hierdoor stonden we bij een tussenstand van 8-11 achter. Cheryl en Alex herstelde zich goed en wonnen uiteindelijk met 21-18. De eerste gewonnen finale was binnen voor de Nederlandse delegatie. Direct na deze wedstrijd werden Cheryl en Alex uitgebreid geïnterviewd door de Israëlische TV. Alle finalewedstrijden werden door de Israëlische TV opgenomen.

Rond 18:00 uur werd het vrouwendubbel omgeroepen. Cheryl en Imke kwamen eveneens uit tegen spelers uit Slovenië. Setina en Beton hadden in de halve finale zeer sterk en overtuigend gewonnen van het als 2e geplaatste koppel van het toernooi. We hadden deze finalewedstrijd vooraf samen goed doorgenomen en dat resulteerde in een tussenstand van 11-7. Door veel snelheid tijdens de rally's wonnen Cheryl en Imke de eerste set met 21-18. Op het laatst van deze eerste set kwamen toch de nodige foutjes en de tegenstander kreeg meer grip op het spel. De tweede set werd een thriller met over en weer mooie rally's. Bij een tussenstand van 11-10 kon het nog alle kanten op. We spraken af om meer tempowisselingen te gebruiken maar helaas pakte dit niet goed uit. De verdediging van de Slovenen stond als een huis: we kwamen er niet doorheen. Bij een achterstand van 17-20 gingen Cheryl en Imke vol in de aanval. Het werd beloond met de winst van de tweede set: 22-20. Een mooie prestatie en een tweede gewonnen finale voor Nederland!

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Patronen in het voetenwerk

3 jaar geleden

volgend artikel

Dag vijf EK Individueel Kazan: 'Brons gewonnen en zilver verloren'

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws