badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
DKC: Mark Caljouw gaat NIET naar Duitsland - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar

DKC: Mark Caljouw gaat NIET naar Duitsland

DKC: Mark Caljouw gaat NIET naar Duitsland - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar +

Ondanks vele aanbiedingen van andere (buitenlandse) clubs blijft Mark Caljouw ook na de zomer speler van DKC. Voor het 19-jarige Rijswijkse toptalent wordt 2014/2015 het vierde seizoen in de Haagse hoofdmacht.

DKC is erg verheugd met het aanblijven van Caljouw en hoopt met hem in de gelederen een gooi te kunnen doen naar de landstitel.

Caljouw, op dit moment vijfde op de nationale single ranking, kende afgelopen seizoen zijn echte doorbraak. Zo haalde hij de finale van het Norwegian International, de eerste eindstrijd in het seniorencircuit voor de enkelspecialist. Daarnaast wist Caljouw een mooie halve finaleplek te behalen op de Nederlandse Kampioenschappen, waarin hij verloor van de latere winnaar Eric Pang. De goede prestaties gingen niet onopgemerkt voorbij aan bondscoach Rune Massing. Zo verdiende Caljouw een uitverkiezing voor het Europees Kampioenschap voor landenteams. Met DKC strandde de Rijswijker in de halve finale van de play-offs.

Daisy Bommeleyn

Naast Caljouw heeft DKC ook het contract verlengd met Daisy Bommeleyn. Afgelopen seizoen kwam ze voor het eerst uit voor de vice-landskampioen van 2013. Het werd een rampjaar voor de 26-jarige speelster. Door een slepende knieblessure kwam zij slechts enkele malen in actie voor DKC. Komend seizoen wil Bommeleyn dan ook laten zien waar ze echt toe in staat is.

Eerder wist DKC Michiel Kruijt al vast te leggen voor nog een seizoen. Ook voor hem wordt het zijn tweede jaar bij de ploeg van coach Leonard van Velzen. Daarnaast verzekerde de Hagenaars zich ook van de diensten van Alida Chen. Zij komt deze zomer over van Van Zijderveld uit Amstelveen. Hoe de rest van het team eruit gaat zien, wordt de komende weken duidelijk.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

vorig artikel

Nationale Ledenwerfactie

4 jaar geleden

volgend artikel

Transfers in de Carlton Bondscompetitie: word informant!

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 28 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws