clubzoeker

Mooie Finaledag Junior Master Circuit

Mooie Finaledag Junior Master Circuit

Afgelopen zaterdag17 mei jl. werd in het splinternieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander de Junior Master Finale 2014 gespeeld. De organisatie lag in handen van BV Floriande i.s.m. Badminton Nederland.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De sporthal is voorzien van de nieuwste technieken. Spelers moesten wellicht wennen aan de ruimte en het (led)licht, waren snel gewend. Alleen de luchtcirculatie was wat sterk en is in de loop van de dag uitgezet om de shuttles niet teveel van hun vlucht te laten afwijken.

Tijdens de kwalificatieronden in de ochtend werd goed gestreden en werden mooie wedstrijden gespeeld om in de finaleronde uit te mogen komen. Daarbij werd een aantal opvallende uitslagen genoteerd. Ook 's middags in de finale- en verliezersronden werd weer volop gestreden om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Goed om te zien, dat ondanks toenemende vermoeidheid, spelers tot veel in staat zijn om ook dat laatste winnende punt binnen te slepen. Uiteindelijk wisten Patryk Kobeluch, Stella Li, Joran Kweekel en Anne Vievermans hun plaatsing waar te maken en hun onderdeel te winnen.

Winnaars
  • U13 ME Patryk Kobeluch Almere
     VE Charissa Kuiper DKC
  • U15 ME Carlo van den Berge TFS Barendrecht
     VE Kaoutar Lechkar Van Zijderveld
  • U15+ ME Nick Blankvoort DKC
     VE Stella Li Amersfoort
  • U17 ME Joran Kweekel TFS Barendrecht
     VE Anne Vievermans Trilan

Deze spelers mogen tijdens de Yonex Dutch Open 2014 spelen tegen de nummer 1 van de Junior Master eindranglijst om de Junior Master Cup. De prijsuitreiking werd verricht door Clemens Wortel en Eric Pang.

BV Floriande mag trots zijn op de nieuwe huisvesting en de organisatie van dit evenement. Voor volgend jaar kan het draaiboek alvast klaar gelegd worden.

Rob Gabriël

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!