Samantha Barning: 'Brons op EK!'

Samantha Barning: 'Brons op EK!'

Inmiddels zijn er een aantal toernooien achter de rug die ik niet uitgebreid besproken heb. Met wisselende resultaten en een overwinning in de damesdubbel op de Dutch International begon voor mij vorige week het EK in Kazan (Rusland).

Ken je BC DINO al?

Maandagochtend begon de reis op Schiphol. In de vroege ochtend, 06.15 uur wel te verstaan, werd ik verwacht op Schiphol en alvorens wij vertrokken werd er een groepsfoto gemaakt. Om 08.20 uur ging de vlucht naar Moskou om uiteindelijk in Kazan te eindigen. Daar kwamen wij rond de avonduren aan en de vrijwilligers van dit toernooi waren niet te missen. Eenmaal in de bus gestapt was het een halfuurtje rijden naar het hotel. Dat zag er goed uit en nadat ik mijn spullen in de kamer gezet had ben ik op zoek gegaan naar eten.

Vroeg naar bed en de volgende ochtend een kleine gym sessie gedaan in het hotel. In de middag kreeg ik de kans om kennis te maken met de hal en de omstandigheden door middel van een opgesteld schema door Rune en Kim. Eenmaal de training afwerkt kon ik weer met de bus naar het hotel om te rusten. In de avond stond er een analyse op het programma samen met Kim om de tactiek te bepalen voor onze tegenstanders zowel in de dubbel als de mix. Net daarvoor kregen we te horen dat onze tegenstanders in de damesdubbel zich teruggetrokken hadden en wij een walkover hadden. Geen damesdubbel dus op de eerste dag van het EK, volle focus op de mix.

Woensdagochtend was het dan zo ver, we speelden tegen een Engels koppel. Na een goede start wonnen wij overtuigend de eerste set. De tweede set ging behoorlijk gelijk op en hadden wij last van de wind. Met een goede eindsprint konden wij de wedstrijd gelukkig toch binnen halen. De rest van de dag kon ik rusten omdat de damesdubbel was uitgevallen, dus dat was toch wel erg lekker.

Op dag 2 van het toernooi moest ik twee wedstrijden spelen, ik begon met de mix tegen een koppel uit Wales. De hele wedstrijd haalden wij ons niveau niet en hadden wij last van zenuwen. In een spannende driesetter trokken wij aan het langste eind en de eerste kwartfinale was een feit. Later op de dag, begin van de avond, stond de damesdubbel op het programma. Wij speelden tegen een koppel uit Griekenland, dat koppel hadden wij nog niet eerder gezien en we wonnen eenvoudig in twee sets waardoor de tweede kwartfinale ook een feit was. Een goede nachtrust was noodzakelijk om goed te kunnen spelen op de kwartfinale dag, dus lekker naar bed gegaan daarna.

Lees de rest van dit artikel op de website van Samantha Barning.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!