badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Dagboek trainingsstage Jakarta - deel 1 - Stef Meijs
© Stef Meijs

Dagboek trainingsstage Jakarta - deel 1

Dagboek trainingsstage Jakarta - deel 1 - Stef Meijs
© Stef Meijs +

Via facebook heb ik al wat berichtjes gestuurd, maar nu dan een wat uitgebreider verslag over mijn nieuwe ervaringen in Azië.

Inmiddels bivakkeer ik ruim twee weken hier en het bevalt me wederom uitstekend. Op 26 mei begon het allemaal met een lange reis vanaf Schiphol met Etihad Airways via Abu Dhabi naar Jakarta. Na een aankomst zeer laat in de avond en een redelijke nachtrust de eerstvolgende dag meteen begonnen met een ochtendtraining, de beste manier om snel van je jetlag af te komen.

Zoals de meesten van jullie wel weten hakt een flink tijdsverschil op een verre bestemming er altijd flink in. Je lichaam heeft echt een paar dagen nodig, soms wel een week, voordat het gewend is aan de temperatuur, de andere omstandigheden en het andere eten. Laat staan als je ook nog eens voor andere redenen daar bent, trainen dus. Zeker de eerste dagen had ik dus zwaar. Ik voelde me een stuk minder snel en ik had het idee alsof ik twee weken niet had getraind. Maar, mede door toedoen van de geweldige staf hier bij de Taufik Hidayat Arena en de goede verzorging begon ik na een aantal dagen goed op gang te komen.

Zoals ik eerder had gemeld stond er echter nog een tweede trip te wachten, namelijk een bezoek aan Bangkok. De vlucht hiernaar toe hadden we veel eerder al gepland om deel te kunnen nemen aan de Thailand Open. Omdat die echter gecanceld was hebben we van de nood een deugd gemaakt door een training te regelen ter plekke. Op 1 juni kwam ik daar aan. Mijn vader was een dagje eerder in Thailand aangekomen en de eerste anderhalve dag hebben we even samen wat leuke dingen gedaan en kennis gemaakt met onze contactpersoon ter plekke, een Thaise speelster die alles voor ons geregeld had op de Banthongyord Badminton School (BTY), een groot complex met 18 banen.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

geplaatst door

verkregen via Erik Meijs

Wat vind jij? Er zijn al 44 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws