Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Badminton Nederland

Koen Ridder over zijn Australian Open

© Badminton Nederland+

Ruud Bosch en Koen Ridder speelden in de eerste ronde tegen de als vijfde geplaatste Chinezen dubbel Xiaolong Liu en Zihan Qiu. Hieronder een verslag van deze wedstrijd.

We hadden wat video-analyse gedaan voor de wedstrijd, maar - of het nu kwam doordat de punten niet goed genoeg werden uitgevoerd of dat zij hun spel hadden veranderd - in ieder geval hadden we geen kans en voor we het wisten was het voorbij.

De tweede set hadden we de tactiek omgegooid door het veld groter te maken en vooral vol op de service te zitten en met name de backhand van beiden heren onder druk te zetten. Daardoor kwamen we veel beter in de wedstrijd en ging de tweede set gelijk op. Met de rust stonden we voor en we hadden zeker kans om de tweede set te winnen.

Wat de eventuele 3e set zou brengen weet je nooit, maar we hadden in ieder geval een opening gevonden. Maar daar schieten we dit toernooi natuurlijk niks meer mee op. Behalve als wijze les voor de volgende keer.

Koen Ridder

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Europa Cup voor Landskampioenen

3 jaar geleden

volgend artikel

Malaihollo guides VELO to victory

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws