clubzoeker

Toekomstvisie badmintonsport: een tussenstand

Toekomstvisie badmintonsport: een tussenstand

Zaterdag 31 mei j.l. heeft er een tussentijdse terugkoppeling plaats gevonden tussen de voorzitters van de verschillende werkgroepen en een deel van ons bestuur.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Uit dat overleg is gebleken dat er door de werkgroepen hard is gewerkt en waarbij de eerste contouren van de gewenste richtingen zichtbaar zijn geworden. Helder werd hoe belangrijk het is om vooral de vereniging centraal te stellen en alles wat er gebeurt vooral via die 'as' te laten plaatsvinden. In het verlengde daarvan wordt de individuele deelnemer aan de badmintonsport versterkt meegenomen in de marketing en communicatie mogelijkheden.

"De vereniging centraal" zal , naar verwachting, ook het motto gaan worden van het implementatietraject wat na de zomer vorm zal gaan krijgen. Het zijn immers de verenigingen die door hun positie leden kunnen boeien en binden aan onze sport, in welke verschijningsvorm dan ook. We zitten op een lijn wat betreft hoe belangrijk het is om ook als bestuur in direct contact te treden met verenigingsbesturen. Dat kan via de Week van het Badminton, op het verenigingscongres van 14 juni a.s., maar ook gewoon door het jaar heen met een bezoekje om bij te praten, om verenigingsbesturen te helpen bij hun functioneren, of eenvoudigweg belangstelling te tonen bij een van hun activiteiten. En wat te denken van het idee om een "Inspiratietoernooi voor nieuwe bestuurders" te organiseren. Waarbij besturen en badmintonspelen hand in hand gaan!

Tijdens de bondsvergadering op 28 juni a.s. zal door ons bestuur een terugkoppeling worden gegeven aan de nieuwe afgevaardigden over dit boeiende en soms complexe traject. Waarbij wij nog een lange weg te gaan zullen hebben met iedereen die van onze badmintonsport houdt om die noodzakelijke veranderingen aan te kunnen brengen die nodig zijn om als bond of als bondsbestuur meer zichtbaar te zijn voor jullie dan ooit te voren.

De gezamenlijk boodschap vanuit dit overleg was overduidelijk:

Wij willen met elkaar laten zien, en dit ook doen, dat we elkaar versterken.
Wij maken allemaal deel uit van het badminton team Badminton Nederland.

Clemens Wortel
Voorzitter Badminton Nederland

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!