SportSport

Veel nationale jeugdtitels naar Amersfoort

Veel nationale jeugdtitels naar Amersfoort

De door de maatregelen van Badminton Nederland bedreigde Badminton Academie Amersfoort liet op de Nationale Jeugd Kampioenschappen zien dat de maatregelen welke BNL voorstelt niet terecht zijn.

SportSport

Maak kennis met Rune van Dalm!

Op de jaarvergadering van BNL op 28 juni zullen de afgevaardigden de bezwaarschriften van de BAA aankaarten bij het bondsbestuur en ter stemming voorleggen.

In Tilburg presteerden de spelers van BC Amersfoort en BAA uitstekend. Zo legde team 1 speler Ruben Jille beslag op de titel in de mix U19 en een mooie 2e plaats in de dubbel U19.

Bij de U17 verspeelde Niels Veenstra een finaleplaats na een ruime voorsprong in de beslissende game tegen Thomas Sibbald. Dit zelfde gold voor Bart Hoksbergen in een zinderende 1/2 finale was Wessel van der Aar niet iets gelukkiger. Bart behaalde wel een finaleplaats met Guusje de Vries in de mix.

De grote winnares was voor Amersfoort Guusje de Vries welke drie finales behaalde. De talentvolle Amersfoort speelster welke deze dag werd gevolgd door een cameraploeg van ZAPP-sport. Ze werd in de mix U13 2e, maar in de dubbel samen met de BAA-speelster Meike Versteeg werd de nationale titel behaald. In het enkelspel namen beide meisjes van BAA de strijd op tegen elkaar. Guusje was ditmaal de sterkste en behaalde haar tweede nationale titel.

Sebastiaan Li was een klasse apart bij de U15 jongens met zijn twee nationale titels, één in het enkelspel en één in de mix met Amersfoort speelster Debora Jille.

Debora Jille strandde in de 1/2 finale single maar behaalde de titel in de mix en werd ook nog runner-up in het meisjesdubbel samen met Stephanie Pietersz.

Bij de meisjes was de verrassing het uitstekende spelen van Demi Lensselink in de U17. Demi kon pas gestopt worden in de 3e game van de finale tegen Imke van der Aar, de nieuwe aanwinst van landskampioen VELO.

Ook veel spelers behaalden een 3/4 plaats, kortom het badminton in Amersfoort zette zich o.l.v. van de coaches Fred van Wankum, Rene Lelieveld en Somrak Doornebosch weer stevig op de kaart. En BNL zal zich danig achter zijn oren moet krabben om het onzinnige plan van topsport doorgang te laten gaan.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!