Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Nederland

Verslag derde dag Indonesia Open

© Badminton Nederland+

De enige Nederlandse inbreng kwam vandaag van Selena Piek en Jacco Arends. Ze moesten het opnemen tegen het Engelse koppel Olver / Langridge om een plek in de kwartfinale.

De eerste set ging met 21-9 eenvoudig naar de jonge Nederlanders. Zeker als een eerste set iets te makkelijk gaat, krijg je heel vaak een ander spelbeeld te zien in de tweede set. Deze ging dan ook met 21-17 naar de Engelsen. In de derde set zag het er lange tijd niet goed uit en werd er gewisseld een 11-8 achterstand. Coach Kim instrueerde dat Jacco in halfcourt meer risico moest gaan nemen, door vol in te stappen op het net ( en het achterveld feitelijk weg te geven ). Dit leverde een paar belangrijke punten op. Jacco kreeg tevens de opdracht om Langridge in defence links rechts te blijven bewegen in het achterveld. Ook dit leverde vier kostbare punten op. Op 20-15 voor Jacco en Selena moest Olver gaan serveren. Dit is niet haar sterkste punt, zeker als ze onder druk staat, en het tweede matchpoint werd verzilverd.

Een allereerste kwartfinale ooit in een Superserie voor Selena en Jacco en dat in Jakarta, het walhalla van het badminton. Gefeliciteerd en Kim goed gedaan! Ze zullen een flinke stijging maken op de wereldranglijst.

Vrijdag moeten Jacco en Selena het in de kwartfinale opnemen tegen Koreaanse superster en Olympisch kampioen van Beijing 2008 Lee Yong Dae en zijn nieuwe partner Seung Chan Shin.

Rune Massing

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws