Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Nederland

Verslag eerste dag Indonesian Open

© Badminton Nederland+

Vandaag de eerste wedstrijddag op de BCA Indonesia Open. Dit toernooi is een Premier Superserie en valt in de hoogste en sterkste categorie.

Jacco Arends en Jelle Maas speelden tegen een Indonesisch koppel en kwamen net tekort. Met 21-19 en 21-18 ging de wedstrijd naar Rendra / Sukmawan.

Koen Ridder en Ruud Bosch wonnen hun eerste wedstrijd eenvoudig van het Amerikaanse koppel Chew / Pongnairat met 21-13 en 21-15. Hun tweede wedstrijd ging om een plek in het hoofdtoernooi. Hierin verloren ze helaas in drie games van de Japans - Indonesische combinatie Ikeda / Alvent met 21-16, 17-21 en 21-13.

Verrassing van de dag was de winst in het gemengd dubbel van Selena Piek en Jacco Arends tegen het als zevende geplaatste Thaise koppel Prapakamol / Thoungthongkam. Selena en Jacco hebben de laatste tijd hele sterke wedstrijden gespeeld tegen Aziatische top tien koppels. Matchpoints tegen de Indonesische Kido / Bernadeth (9e op de huidige wereldranglijst) tijdens de Swiss open en zeer recentelijk ook een matchpoint op de Japan Open tegen Lee / Chau uit Hong Kong (8e op de huidige wereldranglijst). Toen viel het kwartje helaas niet de juiste kant op. Vandaag gelukkig wel en dus een prima winst op de huidige nummer 6 op de wereldranglijst en winnaars van de Indonesia Open twee jaar geleden.

Selena en Jacco moeten het nu opnemen tegen het Engelse koppel Olver / Langridge en hebben een goede kans om een kwartfinale te halen op een Premier Superserie. Deze wedstrijd wordt pas donderdag gespeeld.

De enige Nederlandse inbreng morgen komt van Eefje Muskens en Selena. Zij spelen om 14.30 (vijf uur tijdverschil met Nederland) hun eerste ronde in het hoofdtoernooi tegen de sterke Chinezen Ma / Tang.

Rune Massing

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Indonesia Open 2014 gestart met zes Nederlanders

3 jaar geleden

volgend artikel

Aftellen naar Oro

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws