badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Waar zou bondsdirecteur Geert Jan Venekamp nu zijn: nog steeds op het bondsbureau in Nieuwegein? - BV Almere
© BV Almere

Waar zou bondsdirecteur Geert Jan Venekamp nu zijn: nog steeds op het bondsbureau in Nieuwegein?

Waar zou bondsdirecteur Geert Jan Venekamp nu zijn: nog steeds op het bondsbureau in Nieuwegein? - BV Almere
© BV Almere +

Badminton Nederland heeft de functie van algemeen directeur laten vervallen, dat hebben we eind april 2014 vernomen. Een meer dan logische stap van het BNL-bestuur, want met de terugloop aan leden en het mislopen van de subsidiegelden van het NOC/NSF, is het financieel uiteindelijk niet meer op te brengen door de leden van BNL.

Het noodgedwongen vertrek van de algemeen directeur zal er in de praktijk op neerkomen dat de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden lager in de BNL-organisatie dienen te worden belegd. Dat zou overigens wel eens kunnen betekenen dat sommige medewerkers bevrijdend komen 'bovendrijven', want ik heb altijd op de managementcursussen en uit de praktijk geleerd dat als je medewerkers belangrijk maakt, zij met veel meer plezier en enthousiasme hun taken uitvoeren.

Het klinkt wellicht vreemd, maar ik zie het als een stap vooruit. Het BNL-bestuur heeft wel nog heel veel stappen te maken, maar we mogen niet verwachten dat hetgeen decennialang is scheef gegroeid in één bestuurstermijn kan worden rechtgezet.

Bovenstaande tekst is een gedeelte van de column 'Van de Voorzitter' die Henk Staats regelmatig op bvalmere.nl publiceert.

geplaatst door

verkregen via BV Almere

vorig artikel

Van bespanner naar rackettuner

4 jaar geleden

volgend artikel

Toekomstvisie badmintonsport: een tussenstand

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 51 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws