Dag 1 en dag 2 US Open

Dag 1 en dag 2 US Open

Dinsdag begon de US Open. Op de toernooikalender staat dat het toernooi wordt gehouden in New York, maar de echte "Big Apple" ligt hier best ver vandaan. Het toernooi wordt gehouden op een county community college waar normaal gesproken wordt gebasketbald.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is voor het eerst dat dit toernooi georganiseerd wordt aan de oostkust van Amerika. De meeste badmintonners zitten namelijk aan de westkust.

In de ochtend en in de middag waren er kwalificatierondes, om 17.00 ging het hoofdtoernooi van start. Er staat veel wind in de hal.

Eric Pang was wederom weer een van de laatste wedstrijden en moest tegen een Australiër. Hij zag er Chinees uit, had ook een Chinese naam namelijk Lewis Wang, maar gelukkig voor Eric speelde hij niet als een echte Chinees en won met tweemaal 21-8.

Woensdag was het de beurt aan Jorrit en Samantha. Zij speelden tegen de Denen Holmgaard / Falkenberg. Dat niet alle Denen per definitie goede badmintonners hoeven te zijn, bleek uit deze wedstrijd want Jorrit en Samantha wonnen met 21-5 en 21-8.

Om 12.45 speelde Eric zijn tweede wedstrijd tegen Kestutis Navickas uit Litouwen. Hoewel Kestutis al een geruime tijd meeloopt in het Europese circuit en bekend staat om zijn vechtlust, kwam Eric geen moment in gevaar. De speler uit Litouwen viel te snel aan in plaats van Eric eerst meters te laten maken. Eric kon lekker in zijn comfortzone spelen en won gedecideerd en probleemloos met 21-15 en 21-11.

Om 15.15 speelden Samantha en Iris tegen de Fransen Luttman en Vanderstukken. In het begin van beide sets lag het tempo te laag maar na een versnelling na de pauze was er geen vuiltje aan de lucht en werd de wedstrijd gewonnen met twee keer 21-11.

Donderdag wordt er in alle disciplines gespeeld om een plek in de kwartfinales. Jorrit en Samantha spelen om 14.00 plaatselijke tijd tegen de Franse Careme en Zwitserse Jaquet. Eric neemt het in de tweede partij na 16.30 op tegen de Koreaanse Lee Hyun Il. Lee heeft vorige week nog eenvoudig de Canada Open van 2014 op zijn naam geschreven. Lee is een tijdje gestopt maar kon het blijkbaar niet laten en is nog steeds een genot om naar te kijken. Ten slotte spelen Samantha en Iris op zijn vroegst om 18.40 tegen de Duitsers Nelte en Goliszweski.

Rune Massing

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!