Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Dag 3 Canada Open

Vandaag alleen de kwartfinales. Jorrit en Samantha namen het om 17.00 plaatselijke tijd op tegen het Koreaanse koppel Ryu en Lee.

De Koreanen waren van tevoren uitvoerig geanalyseerd dus Jorrit en Samantha wisten precies wat ze konden verwachten en waren goed geprepareerd. Dit was duidelijk te merken in de eerste set en waarin we telkens wisten wat er ging komen. In het begin van de tweede set veranderden de Koreanen hun tactiek en speelden ze wat meer in het achterveld. Dit zorgde meteen voor wat onrust aan onze kant, maar we wisten dat op te lossen bij de 11-punten break. Het werd nog spannend mede omdat we een paar 80% kansen misten om de rally te beëindigen, maar met een klein beetje dank aan de scheidsrechter werd ook de tweede set winnend afgesloten.

Samantha en Iris speelden de laatste wedstrijd van de dag. Ook zij namen het op tegen Koreanen. Ze heetten beiden Park, maar in de voorbespreking hadden we het over kleine Park en grote Park. Kleine Park was de opbouwer van de twee. Ze speelde zelfs een beetje on-Koreaans. Met meer verrassing en dus ook met wat meer risico. Meer kort - kort terug en geen standaard inrushes wat we eigenlijk gewend zijn van Koreanen. In de eerste set speelden we eigenlijk om kleine Park heen en lieten we grote Park het spel maken. De tactiek werkte goed en de eerste set ging naar ons. In de tweede set ging kleine Park meer anticiperen en werd het steeds lastiger om voorbij haar te spelen. In het begin van de derde speelden we te voorspelbaar en probeerden we teveel snelle punten te maken, terwijl je weet dat je bij Koreanen heel weinig kado krijgt. Punten worden niet gemaakt vanuit het achterveld maar vanaf halfveld en voorveld. Om die kansen daar te krijgen moet je met veel geduld opbouwen. De derde set werd te dik verloren en was teleurstellend, zeker als je zo goed aan de wedstrijd begint.

Morgen spelen Jorrit en Samantha hun halve finale wederom tegen Koreanen. De tweede partij vanaf 18.00.

Rune Massing

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Dag 2 Canada Open

3 jaar geleden

volgend artikel

De Ruiter en Barning in finale Yonex Canada Open 2014

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws