clubzoeker

Dag 3 Canada Open

Dag 3 Canada Open

Vandaag alleen de kwartfinales. Jorrit en Samantha namen het om 17.00 plaatselijke tijd op tegen het Koreaanse koppel Ryu en Lee.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Koreanen waren van tevoren uitvoerig geanalyseerd dus Jorrit en Samantha wisten precies wat ze konden verwachten en waren goed geprepareerd. Dit was duidelijk te merken in de eerste set en waarin we telkens wisten wat er ging komen. In het begin van de tweede set veranderden de Koreanen hun tactiek en speelden ze wat meer in het achterveld. Dit zorgde meteen voor wat onrust aan onze kant, maar we wisten dat op te lossen bij de 11-punten break. Het werd nog spannend mede omdat we een paar 80% kansen misten om de rally te beëindigen, maar met een klein beetje dank aan de scheidsrechter werd ook de tweede set winnend afgesloten.

Samantha en Iris speelden de laatste wedstrijd van de dag. Ook zij namen het op tegen Koreanen. Ze heetten beiden Park, maar in de voorbespreking hadden we het over kleine Park en grote Park. Kleine Park was de opbouwer van de twee. Ze speelde zelfs een beetje on-Koreaans. Met meer verrassing en dus ook met wat meer risico. Meer kort - kort terug en geen standaard inrushes wat we eigenlijk gewend zijn van Koreanen. In de eerste set speelden we eigenlijk om kleine Park heen en lieten we grote Park het spel maken. De tactiek werkte goed en de eerste set ging naar ons. In de tweede set ging kleine Park meer anticiperen en werd het steeds lastiger om voorbij haar te spelen. In het begin van de derde speelden we te voorspelbaar en probeerden we teveel snelle punten te maken, terwijl je weet dat je bij Koreanen heel weinig kado krijgt. Punten worden niet gemaakt vanuit het achterveld maar vanaf halfveld en voorveld. Om die kansen daar te krijgen moet je met veel geduld opbouwen. De derde set werd te dik verloren en was teleurstellend, zeker als je zo goed aan de wedstrijd begint.

Morgen spelen Jorrit en Samantha hun halve finale wederom tegen Koreanen. De tweede partij vanaf 18.00.

Rune Massing

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!