SportSport

Xandra Stelling voegt zich bij BC Amersfoort

Xandra Stelling voegt zich bij BC Amersfoort

De huidige Italiaanse kampioene Xandra Stelling komt komend seizoen uit voor BC Amersfoort. Sinds kort heeft Xandra zich weer gevestigd in Nederland.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Amersfoort is verheugd dat Xandra voor onze club heeft gekozen. Xandra is een all-round speelster welke prima zal passen binnen het huidige BC Amersfoort team.<-p>

Xandra is begonnen met badminton op 6 jarige leeftijd in Annen (Drenthe). Vervolgens vanaf haar 11e bij de BC Assen gespeeld, waar zij een aantal jaren met Joéli Residay (coach BC Amersfoort) in het team heeft gespeeld. Van haar 11e tot 16e jaar deelgenomen aan het Topsport Steunpunt in Zwolle. Daarna een paar jaar bij Amor in Groningen gespeeld. In die tijd (rond 2000) Nederlands studentenkampioen in de singel geweest.

Vanaf 2001 heeft Xandra voor Acqui Badminton in Italië gespeeld. In 2002 en 2003 met het team Italiaans kampioen geworden en deelgenomen aan de Europa Cup in Berlijn (2002) en in Uppsala, Zweden (2003). Vervolgens tot aan het afgelopen jaar nog 9 keer met het team de play-offs gehaald waarvan verschillende keren de finale.

Helaas mocht Xandra pas sinds vorig jaar uitkomen voor het Italiaanse nationale team, omdat ze niet eerder de Italiaanse nationaliteit had. Dat heeft nog wel een paar mooie hoogtepunten opgeleverd, zoals deelname voor Italië aan de Middellandse Zeespelen (Mediterranean Games) in Mersin, Turkije vorig jaar en het behalen van de nationale titel in de singel op de Italiaanse Kampioenschappen van dit jaar, waar Xandra voorheen nooit aan mee mocht doen.

Verder in de afgelopen jaren erg veel toernooien in Frankrijk gespeeld, met o.a. de volgende resultaten:

  • 2 keer singeltitel op het Elite-toernooi (vergelijkbaar met de Nederlandse "Master") van Fos sur Mer, ook één keer in de damesdubbel en mix.
  • 1 keer singel, dubbel en mix titel op het Elite toernooi van Nice.
  • 1 keer mix titel op het Elite toernooi van Aix en Provence
  • 1 keer singel en mix titel op het elite toernooi van Antibes
  • verschillende keren finaleplaatsen in Grenoble, Meylan, Saint-Louis, Aix, vaak gespeeld tegen speelsters als Sashina Vignes Waran, Delphine Lansac, Weny Rahmawati etc.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!