Alida Chen blikt terug op haar Youth Olympic Games

Alida Chen blikt terug op haar Youth Olympic Games

We zijn inmiddels alweer over de helft van onze reis in Nanjing, China. Sommige sporten zijn vandaag pas begonnen met de Spelen, terwijl andere (waaronder badminton) al zijn afgelopen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gisteren waren de finales van het badminton en gelijk daarna ook de prijsuitreiking. Wij waren daarbij en wat waren de wedstrijden spannend!

Zelf heb ik erg lekker gespeeld dit toernooi. Ik heb echt alles eruit gehaald wat erin zat. Ik heb twee wedstrijden gewonnen in mijn poule, een makkelijke en een moeilijkere partij, en een wedstrijd verloren van een 3/4e geplaatste Thaise speelster. Ik had haar al eerder zien spelen en de Dutch Open van vorig jaar zien winnen. Het zou dus erg moeilijk worden en dat werd het uiteindelijk ook. Ik heb gevochten en geprobeerd om zoveel mogelijk mee te komen met haar spel/niveau, maar deze speelster was gewoon een maat te groot voor mij. Maar met twee winstpartijen werd ik de beste tweede van mijn poule. Dat betekent dat ik bij de laatste 16 ben geëindigd! Dit was trouwens ook mijn doel voor de singel. :-)

In de mix had ik een Sloveense partner. We hebben veel overlegd over de posities en tactiek in onze wedstrijden en ik merkte ook dat het steeds een beetje beter ging; dat we steeds meer op elkaar waren ingespeeld. We hadden drie van de drie wedstrijden in onze poule gewonnen. Hiervan waren twee wedstrijden drie setters. En daarmee werden we eerste in onze poule en gingen we door naar de kwartfinale! We troffen in de kwartfinale een Chinees meisje en een Thaise jongen. De eerste set ging erg moeizaam. We wisten niet zo goed hoe we tegen dit koppel moesten spelen. We probeerden snel te spelen en veel aan te vallen, maar alles kwam 3 keer zo hard terug aan onze kant. Het zijn misschien geen mixspelers, maar ze zijn wel erg vaardig. De tweede set ging wel een stuk beter. We probeerden het tempo eruit te halen door ook af en toe hoog te lobben en goed klaar te staan. Hierdoor kwamen we veel beter in ons spel. We hadden een setpoint, maar helaas konden we dat punt niet verzilveren. En ook de volgende twee punten werden verloren. Natuurlijk baalde ik er na de wedstrijd wel enorm van dat we niet in de halve finale stonden, maar dat ging wel snel over, want we hadden van te voren ook niet verwacht dat we in de kwartfinale zouden belanden (We zaten in de poule met de eerste geplaatste spelers uit Oekraïne en Japan).

Lees de rest van dit artikel op de website van Alida Chen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!