badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

PRNL: 'Alleen Eric Pang vandaag door op WK in Kopenhagen'

Van de vier Nederlandse partijen op het WK in Kopenhagen wist vandaag alleen Eric Pang zijn enkelspelpartij in winst om te zetten. Hij versloeg met 21-11 en 21-8 de Zweed Mathias Borg.

PRNL: 'Alleen Eric Pang vandaag door op WK in Kopenhagen' - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
PRNL: 'Alleen Eric Pang vandaag door op WK in Kopenhagen' - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

Jorrit de Ruiter en Samantha Barning wisten hun succes van gisteren niet verder te continueren. Zij verloren vandaag met 21-12 en 21-16 van het 10e geplaatste Chinese duo Lu Kai en Huang Yaqiong.

Jacco Arends en Selena Piek, die gisteren nog verrassend het Poolse duo Robert Mateusiak en Agnieszka Wojtkowska uitschakelden, troffen het vandaag niet. Zij moesten het opnemen tegen het 3e geplaatste Deense koppel Joachim Fischer Nielsen en Christinna Pedersen. Onze landgenoten verloren deze wedstrijd met 21-13 en 21-19.

Het mannendubbel Jacco Arends/Jelle Maas werd vanavond met 21-16 en 21-13 door het Duitse ervaren mannendubbel Michael Fuchs en Johannes Schoettler uitgeschakeld.

Voor de woensdag staan op het Nederlandse schema nog twee mannenenkel- en twee vrouwendubbelspelen op het programma. Alle wedstrijden gaan om een plaatsje bij de laatste 16 van de wereld te bereiken.

Erik Meijs gaat in zijn enkelspel uitkomen tegen de 14e geplaatste Deen Viktor Axelsen en Eric Pang gaat spelen tegen de 11e geplaatste Chinees Houwei Tian.

In het vrouwendubbel gaan Eefje Muskens en Selena Piek het opnemen tegen de Maleisische zusjes NG en verder gaan Samantha Barning en Iris Tabeling spelen tegen het nummer 11 geplaatste Indonesische duo Pia Zebadiah Bernadeth en Rizki Amelia Pradipta.

geplaatst door

verkregen via Piet Ridder

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 14 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws