SportSport

Uitzending U15 spelers bij internationale Kampioenschappen in 2014-2015

Uitzending U15 spelers bij internationale Kampioenschappen in 2014-2015

Badminton Nederland heeft als doelstelling een opleidingsprogramma te bieden om bij de top van Europa te raken. De opleiding van de spelers van de nationale jeugdselecties is onderdeel van het opleidingsprogramma van Badminton Nederland.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Uitgangspunt dat Badminton Nederland daarbij hanteert is dat de beste twee spelers van een leeftijdscategorie uit moeten kunnen komen voor Nederland bij een internationaal kampioenschap. Behalve spelers uit de nationale jeugdselecties is er ook ruimte voor de spelers buiten de nationale jeugdselectie die de top van Europa willen halen. Uitgangspunt dat Badminton Nederland daarbij hanteert is dat de beste twee spelers van een leeftijdscategorie uit moeten kunnen komen voor Nederland bij een internationaal kampioenschap. Voorwaarden zijn echter wel een aantoonbare structuur in het trainings- en wedstrijdprogramma, aantoonbaar professionele begeleiding en aantoonbare prestaties.

Daarnaast moet er sprake zijn van een sterke interne motivatie om later een internationale topspeler te worden. Badminton Nederland streeft ernaar dat de beste Nederlandse spelers deel uitmaken van de nationale selecties. Echter indien dit niet het geval is, kan er ruimte geboden worden aan twee spelers buiten de nationale selectie per leeftijdscategorie om deel te nemen aan de 8 nations of het EJK, de twee belangrijkste internationale jeugdtoernooien van het seizoen.

Indien een speler van buiten de nationale selectie in aanmerking komt, zijn de voorwaarden gelijk aan die van nationale selectiespelers voor deelname aan de 8 nations en/of EJK.

Indien een speler is geselecteerd voor de 8 nations en of EJK wordt er verwacht dat hij/zij tenminste 6 weken voorafgaand het evenement deelneemt aan de woensdagtrainingen.

Iedere speler die is geselecteerd voor de 8 nations en/of EJK dient twee weken voor aanvang van het toernooi 100% belastbaar en blessurevrij te zijn. Dit is ter beoordeling van de bondscoach al dan niet op advies van de medische staf.

Voor deelname aan betreffende toernooien geldt een eigen bijdrage van €400.

De speler dient de sponsorvoorwaarden die gesteld zijn voor de landenwedstrijden te accepteren en te respecteren.

Coaching tijdens de teamwedstrijden tijdens de 8 nations en/of EJK gebeurt alleen door coaches aangewezen door Badminton Nederland.

Om in aanmerking te komen voor selectie dient de speler:

  • Voor 1 september 2014 via een e-mail (nmulders@badminton.nl) kenbaar te maken aan Nathalie Mulders, bondstrainer U15 dat er ambitie is om deel te nemen aan de 8 Nations / EJK. Hierin wordt door de speler ook aangegeven wat zijn/haar motivatie is om deel te nemen aan het betreffende toernooi.
  • Een spelersprofiel te overhandigen waarin minimaal vermeld staan:
    • NAW gegevens
    • Geboortedatum
    • Trainer(s)
    • Trainingsmomenten en trainingsuren
    • Fysieke programma van de speler
    • Doelstellingen lange termijn
    • Doelstellingen 2014-2015
    • Kwaliteiten speler
    • Ontwikkelpunten speler
    • Toernooischema
  • Deel te nemen aan minimaal 3 toernooien uit de internationale toernooikalender van de U15 selectie. (Voor 2014-2015 zijn dit: Langenfeld, Danish Junior Cup, Swiss Open, Hoensbroek.)

Indien aan bovenstaande voorwaarden voldaan is en de speler staat op plaats 1 of 2 op de JM ranglijst* komt de speler in aanmerking voor deelname aan de 8 nations / EJK. De speler ontvangt in de 1e week van januari 2015 bericht of hij geselecteerd is voor deelname aan de 8 nations.

*Peildatum is de bijgewerkte ranglijst na het JM Victoriatoernooi. De toernooien die mee tellen zijn JM Duinwijk, JM Amersfoort, JM Victoria.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!