clubzoeker

Almere niet Qontent met oordeel LCW over Adidas-lettertype op teamshirts

Almere niet Qontent met oordeel LCW over Adidas-lettertype op teamshirts

De kop is er af van het seizoen 2014-2015 en komende zaterdag 6 september 2014 speelt het eerste team, Qontent Almere, in Sportcomplex RCS zelfs zijn eerste wedstrijd in de Carlton Eredivisie en wel tegen BC Victoria uit het Limburgse Hoensbroek.

Ken je BV Unicum al?

En dat alles in de nieuwe kleding van Adidas geleverd via Van Soerland Sport.

Op de rugzijde van de shirtjes van Qontent Almere willen we zoals te doen gebruikelijk de voornamen drukken van de spelers in het Adidas-lettertype, alleen geeft dat een probleem, want Adidas kent maar één lettertype en geen onderscheid in hoofd- en gewone letters. Je zou zo maar kunnen zeggen dat het sowieso hoofdletters zijn. Maar de LCW kan zich in deze gedachtegang niet vinden en verordonneert dat het allemaal hoofdletters moeten zijn, dus moeten we iets anders verzinnen.

Nu mogen we toch blij zijn dat een wereldpartij als Adidas zich interesseert in het Nederlandse badminton, maar nee de mannenbroeders van de LCW keuren het Adidas-lettertype af... Met dit soort lieden aan het roer kan het toch feitelijk niemand meer verbazen dat we als Badminton Nederland zo langzamerhand ten gronde gaan. Wat een stel muggenziftende meedenkers.

En in slecht weer zijn we beland getuige het feit dat de komende bondsvergadering in oktober 2014 niet doorgaat. BNL gaat vrij vertaald 'alles nog eens op een rij zetten'. Mij verbaast het geenszins dat we in een financieel precaire situatie zijn beland. Men hoeft bepaald geen helderziende te zijn of een rekenwonder om dit te zien aankomen. Enkele tonnen missen aan NOC*NSF-gelden en toch gewoon doorgaan met een Papendal-constructie die een half miljoen euro's per jaar kost. BNL kan niet eeuwig doorgaan om alle kosten af te wentelen op 40.000 leden, als we dit aantal trouwens nog halen. En na de exorbitante verhogingen van de inschrijfgelden voor de competitiespelers, is daar ook de rek wel uit.

BNL zal draconische maatregelen moeten nemen willen we als sport blijven bestaan, want ik heb het al eerder gezegd, het doucheputje is nabij. Persoonlijk denk ik dat we moeten stoppen met Papendal. Zorg dat er een aantal academies is met goede trainers en stel een parttime coach aan die deze academies regelmatig bezoekt. Laat de beste jeugdspelers van de academies eens in de twee maanden bij elkaar komen en op basis van de indrukken van de bondscoach wordt eventueel een uitzending gepland. En wat de senioren betreft: geef een viertal spelers een kleine beurs voor één jaar waarin hij of zij zich kan bewijzen mee te kunnen komen op Europees niveau. En meer kan er niet, want we hebben doodeenvoudig geen geld. We moeten echt weer van de grond af aan gaan opbouwen en laten we vooral de eredivisie daarbij als uithangbord gebruiken.

De vrijwilligers van de BVA zullen er weer alles aan doen om 2014-2015 een mooi seizoen te doen zijn.Maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen, vergeet als lid één ding niet, u bent lid van de vereniging en niet alleen consument!

Henk Staats

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!