badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
DKC speelt eerste wedstrijd gelijk - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar

DKC speelt eerste wedstrijd gelijk

DKC speelt eerste wedstrijd gelijk - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar +

Badmintonclub DKC is zaterdagmiddag met een gelijkspel aan het nieuwe seizoen van de Carlton Eredivisie begonnen. De Hagenaars hielden in Amersfoort de plaatselijke BC op 4-4.

De punten voor DKC werden binnengehaald door het vrouwendubbel, de singles van Dennis van Daalen de Jel en Alida Chen, en de mixed dubbel van Michiel Kruijt en Veerle Wijers.

Zowel DKC, als Amersfoort verscheen niet op volle sterkte aan de start. DKC-coach Leonard van Velzen kon geen beroep doen op Ginny Severien en Daisy Bommeleyn, die beiden nog niet fit genoeg zijn. De thuisploeg kon niet beschikken over Maartje Verheul en Kirsten van der Valk. Als vervanger van Severien en Bommeleyn haalde Van Velzen Marlies Baan (15) bij het team. De voormalig speelster van Invictus maakte tegen Demi Lensselink haar eredivisiedebuut. Baan oogde nog wat onwennig, maar ze liet wel zien dat ze over veel talent beschikt. Het was zaterdag echter niet genoeg om Lensselink aan de kant te zetten; de Amersfoort-speelster won in twee games.

Eerder op de middag hadden Veerle Wijers en Chen het eerste punt voor DKC op het scorebord gezet. Met 21-19 en 21-12 waren zij te sterk voor Xandra Stelling en Debora Jille. Op de andere baan stond de broer van Debora, Ruben, aan de hand van Freek Golinksi tegenover Thomas Wijers en Kruijt. De DKC-mannen speelden een prima wedstrijd en hadden goede kansen op de overwinning. In de beslissende derde game waren Jille en Golinski net even doortastender: 21-17.

Chen, die deze zomer Van Zijderveld verruilde voor DKC, won ook haar tweede partij van de dag. In drie games trakteerde de 18-jarige speelster Debora Jille op een nederlaag. Datzelfde deed Van Daalen de Jel tegen Edwin Ekiring, maar dan in twee games. Mark Caljouw was in zijn single niet opgewassen tegen Eric Pang, die vorige maand nog de kwartfinale van het WK haalde: 21-17 en 21-18.

Ook de mixen werden over beide teams verdeeld. Ondanks dat Veerle Wijers en Kruijt de tweede game verloren van Stelling en Golinksi bleken de DKC'ers toch een maatje te groot: 21-13 in de derde game. In het andere gemengd dubbel moest er ook een derde game aan te pas komen om een beslissing te forceren. Dit keer viel die in het voordeel van Amersfoort uit. Gayle Mahulette en Ruben Jille waren Baan en Caljouw de baas.

Komende week wordt er niet gespeeld in de eredivisie, waardoor DKC zaterdag 20 september pas weer in actie komt. Wederom gaat het om een uitwedstrijd, dit keer tegen recordkampioen Duinwijck. Het duel in Haarlem begint om 19.00 uur.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

vorig artikel

Leuk filmpje gemaakt? Stuur het in!

4 jaar geleden

volgend artikel

Carlton Eredivisie 2014-2015 - speelronde 1

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 30 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws