badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Druk begin voor Robin Tabeling

September is een van de drukste maanden van het jaar, met twee toernooien en vier competitiewedstrijden was er geen reden tot stil zitten. Dit heb ik dus ook zeker niet gedaan! Laat ik vanaf het begin beginnen.

Druk begin voor Robin Tabeling - Edwin Sundermeijer
© Edwin Sundermeijer + Robin Tabeling tijdens het NJK 2013 in Tilburg.
Druk begin voor Robin Tabeling - Edwin Sundermeijer
© Edwin Sundermeijer + Robin Tabeling tijdens het NJK 2013 in Tilburg.

 

België International. Aangezien Ruben en ik welgeteld éétoernooi samen hebben gespeeld was het niet geheel onverwacht dat we kwalificatie moesten spelen in België. Het eerste toernooi waar ook wij tot de 11 gingen spelen. Op de training ging het vrij goed, we staan bijna altijd 9-6 achter, maar winnen toch met 11-10. En zo gingen we met het volste vertrouwen naar België.

In de kwalificatie was het duidelijk even wennen aan de hoge druk, omdat een set maar tot de 11 gaat. We begonnen wat stroef, maar zijn de dag eigenlijk verder prima doorgekomen. Op het juiste moment heel scherp geserveerd en druk zetten resulteerde in een plek in het hoofdtoernooi de volgende dag! In het hoofdtoernooi moesten we tegen de Duitsers Beck en Heinz. Ik ken ze allebei individueel, maar het is een vrij nieuw koppel. In deze wedstrijd kwamen we er niet aan te pas, te ongecontroleerd en het Duitse koppel speelde sterk. Ze gaven veel druk en gaven bijna niets weg. In duidelijke set standen druipten we af.

Tussendoor is ook de Bundesliga weer begonnen. Ik speel dus nog steeds bij TSV Trittau en de eerste wedstrijd was tegen de kampioen van vorig jaar SC Ludinghausen. Dit seizoen speel ik de dubbel met Peter Mills en de mix met mijn zus Iris. Het was meteen aanpoten de eerste wedstrijd en bij 3-2 achterstand mochten Iris en ik de baan op voor de mix. Het was mijn eerste mix weer sinds lange tijd en even wennen aan deze nieuwe combinatie met mijn zus. Maar het pakte goed uit en we wisten een 3-3 uit het vuur te slepen. Een prima start zo van de Bundesliga.

Lees de rest van dit artikel op de website van Robin Tabeling.

geplaatst door

verkregen via Robin Tabeling

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws