SportSport

Druk begin voor Robin Tabeling

Druk begin voor Robin Tabeling

Robin Tabeling tijdens het NJK 2013 in Tilburg.

September is een van de drukste maanden van het jaar, met twee toernooien en vier competitiewedstrijden was er geen reden tot stil zitten. Dit heb ik dus ook zeker niet gedaan! Laat ik vanaf het begin beginnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

België International. Aangezien Ruben en ik welgeteld éétoernooi samen hebben gespeeld was het niet geheel onverwacht dat we kwalificatie moesten spelen in België. Het eerste toernooi waar ook wij tot de 11 gingen spelen. Op de training ging het vrij goed, we staan bijna altijd 9-6 achter, maar winnen toch met 11-10. En zo gingen we met het volste vertrouwen naar België.

In de kwalificatie was het duidelijk even wennen aan de hoge druk, omdat een set maar tot de 11 gaat. We begonnen wat stroef, maar zijn de dag eigenlijk verder prima doorgekomen. Op het juiste moment heel scherp geserveerd en druk zetten resulteerde in een plek in het hoofdtoernooi de volgende dag! In het hoofdtoernooi moesten we tegen de Duitsers Beck en Heinz. Ik ken ze allebei individueel, maar het is een vrij nieuw koppel. In deze wedstrijd kwamen we er niet aan te pas, te ongecontroleerd en het Duitse koppel speelde sterk. Ze gaven veel druk en gaven bijna niets weg. In duidelijke set standen druipten we af.

Tussendoor is ook de Bundesliga weer begonnen. Ik speel dus nog steeds bij TSV Trittau en de eerste wedstrijd was tegen de kampioen van vorig jaar SC Ludinghausen. Dit seizoen speel ik de dubbel met Peter Mills en de mix met mijn zus Iris. Het was meteen aanpoten de eerste wedstrijd en bij 3-2 achterstand mochten Iris en ik de baan op voor de mix. Het was mijn eerste mix weer sinds lange tijd en even wennen aan deze nieuwe combinatie met mijn zus. Maar het pakte goed uit en we wisten een 3-3 uit het vuur te slepen. Een prima start zo van de Bundesliga.

Lees de rest van dit artikel op de website van Robin Tabeling.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!