Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© badmintonline

Dubbels succesvol bij Yonex Belgian International

© badmintonline+

Bij de Yonex Belgian International in het Belgische Leuven hebben de Nederlandse koppels Eefje Muskens/Selena Piek in het vrouwendubbel en Selena Piek/Jacco Arends in het gemengddubbel het toernooi op hun naam weten te schrijven.

Vrouwendubbel

De finale was een geheel Nederlandse ontmoeting waarin het als nummer 1 geplaatste Nederlandse koppel Eefje Muskens/Selena Piek de titel wist te pakken ten koste van de nummer twee geplaatsten Samantha Barning en Iris Tabeling. Na een klein uur spelen werd het na een gelijkopgaande wedstrijd 3-2 voor Muskens en Piek. De eerste twee games kenden tot de stand van 9-9 eenzelfde scenario, waarna Muskens/Piek de eerste game (11/9) en Barning/ Tabeling de tweede game (11/9) wonnen. In de derde game haalden Muskens/Piek vanaf 8-8 de game (11/8) binnen, waarna de vierde game met 11/10 weer werd gewonnen door Barning/Tabeling. Uiteindelijk wisten Eefje Muskens en Selena Piek de vijfde game met 11/7 en daarmee de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Gemengddubbel

Ook de finale van het gemengddubbel kende een volledig Nederlandse bezetting, waarin het als eerste geplaatste koppel Selena Piek/Jacco Arends het moest opnemen tegen Iris Tabeling/Jelle Maas. Het duo Selena Piek/Jacco Arends maakte zijn positie op de plaatsingslijst waar en won na een klein half uur met 3-0 in games (11/5, 11/10 en 11/7) van Iris Tabeling/Jelle Maas.

Mannendubbel

De als nummer 4 geplaatsten Jacco Arends en Jelle Maas zijn er niet in geslaagd om hun finale te winnen. Na een spannende, gelijkopgaande strijd en een voorsprong van 2-1 in games, waren het uiteindelijk de Denen Mathias Christiansen en David Daugard die na een uur spelen met 3-2 in games (10/11, 11/6, 11/8, 7/11, 9/11) de zege veiligstelden en Jacco Arends en Jelle Maas naar de tweede plaats verwezen.

De Nederlandse koppels zullen ook in actie komen tijdens de 66ste editie van de Yonex Dutch Open, die van 7 tot en met 12 oktober in Almere zal plaatsvinden.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

BWF, waar gaat dit over!?

3 jaar geleden

volgend artikel

Peter Gade en Selena Piek sterren van Belgian International

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws